«Sony World Photography Awards» Baltijas Reģionālo balvu iegūst latviešu fotogrāfs Rimarevs

Paziņoti foto konkursa "Sony World Photography Awards 2024" Reģionālo balvu ieguvēji un Nacionālo balvu kandidātu saraksts. Starp Baltijas valstīm Reģionālajā konkursā triumfējis rīdzinieks Viktors Rimarevs ar fotoattēlu "September", kur redzama Baltijas jūras līča piekraste Tūjas pludmalē, informēja "Sony" pārstāvji Latvijā.

Pasaules fotogrāfijas organizācijas dibinātais, starptautiski atzītais konkurss ir viens no pasaules nozīmīgākajiem notikumiem fotogrāfu kalendārā. Konkurss jau 17. gadu ir visiem pieejams, tas sniedz būtisku ieskatu mūsdienu fotogrāfijā, kā arī piedāvā topošiem un jau esošajiem māksliniekiem iespēju izrādīt savu darbu pasaules līmenī.

Konkursa laikā tiek godināti arī pasaules ietekmīgākie fotogrāfi, ņemot vērā viņu ieguldījumu fotogrāfijas mākslas attīstībā. Šī gada atzinību ieguva fotogrāfs Sebastjans Salgado. Apbalvošanas ceremonijā uzvarējušo un atlasīto fotogrāfu darbi būs apskatāmi ikgadējā izstādē "Somerset House", Londonā.

"September"
"September"

Viktors Rimarevs konkursā piedalās ne pirmo reizi, nesenākais sasniegums ir viņa izcīnītā uzvara 2022. gadā starp Brīvās kategorijas pretendentiem Nacionālajā izlasē ar attēlu "Haze" jeb "Migla". "Esmu ārkārtīgi pagodināts saņemt šo balvu. Es no sirds izbaudu fotografēšanu, tādēļ jūtos glaimots, ka manis iesniegtā fotogrāfija "September" saņēma šo atzinību. Sirsnīgi pateicos konkursa organizatoriem par iespēju piedalīties arī šogad," sajūtas dalās Reģionālās balvas ieguvējs Viktors Rimarevs no Rīgas.

Viņš atklāj, ka ikdienā strādā ar programmēšanu saistītā elektroenerģijas nozarē, bet brīvajā laikā labprāt fotografē, vasarā dodas izbraucienos ar velosipēdu, bet ziemā iemīļojis slidošanu. Iecienītākā fona mūzika visbiežāk ir roks un džezs.

Pa kreisi: Ieva Lozuraitytė, Lietuva. “From Fascism to Fendi”. Pa labi: Raido Nurk, Igaunija. “Fini...
Pa kreisi: Ieva Lozuraitytė, Lietuva. “From Fascism to Fendi”. Pa labi: Raido Nurk, Igaunija. “Finish”.

Reģionālajai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Raido Nurk ar fotogrāfiju "Finish", savukārt Lietuvu pārstāvēja un par 1. vietu cīnījās Ieva Lozuraitīte ar attēlu "From Fascism to Fendi". Kā Reģionālās balvas laureāts Baltijas valstīs, Latvijas pārstāvis Viktors Rimarevs iegūst ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņa fotogrāfija "September" tiks iekļauta "Sony World Photography Awards" 2024. gada grāmatā un izstādē Londonā.

Konkursa Nacionālā un Reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un "Sony" iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas 54 pasaules valstī. Šogad konkursam kopumā tika iesniegtas vairāk kā 395 tūkstoš fotogrāfijas no aptuveni 220 pasaules valstīm. Nacionālās balvas saņēmēju darbi apskatāmi konkursa mājaslapā

"Sony World Photography Awards 2024" studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2024. gada 18. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra "Somerset House" izstādē Londonā apskatīšanai no 19. aprīļa līdz 6. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti