Atklās Ukrainas mākslinieka Ivana Vitiuka personālizstādi «Domas par mājām»

Latvijas Mākslinieku savienības  galerijā, 11. novembra krastmala 35, piektdien, 8. martā, pulksten 17.00 atklās Ivana Vitiuka personālizstādi "Domas par mājām".

Ivans Vitjuks ir mākslinieks no Ukrainas, kurš Latvijā dzīvo un glezno jau divus gadus. Strādājot tālumā, palīdz domas par mājām un ļauj jaunās krāsās ieraudzīt Latvijas skaisto dabu, mājas, ziedus un iemītniekus. Katra uzgleznotā gan īstā, gan iedomu māja iedod savu stāstu par tās atrašanās vietu, tapšanu, iemītniekiem un laikmetu. Ar mākslinieka acīm ieraugām skaistu arhitektūru, romantiskas ainavas un izteiksmīgus portretus, atzīmē Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

Darbi top ārā, brīvā dabā, tāpēc ir notverti īpaši mirkļi, notikumi, kuros var ieraudzīt Latvijas tēlu ziedošajos ceriņos, šaurajās Vecrīgas ieliņās, majestātiskajā Daugavmalā, klasiskajos dievnamos.

Visi darbi, kas tapuši Latvijā, ir veltīti tās iedzīvotājiem, izceļot vietas skaistumu, tautas gara bagātību un piederību savai vietai.

Mākslinieks izstādēs piedalās no 1998. gada: Odesā, vairākkārt Sanktpēterburgā un Maskavā, Brazīlijā, Spānijā dažādās pilsētās, Kazahstānā, ASV dažādās pilsētās, Latvijā (2009. gadā), Dienvidkorejā, Singapūrā, Vācijā.

Izstāde Latvijas Mākslinieku savienības  galerijā būs skatāma līdz 7. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti