Dzejas dienu balvai nominēti Linda Gabarajeva, Marts Pujāts un Ilmārs Šlāpins

Dzejas dienu balvai dzejas nominācijā izvirzīti Linda Gabarajeva, Marts Pujāts un Ilmārs Šlāpins, savukārt atdzejas nominācijā izvirzīti Raimonds Ķirķis, Māra Poļakova, Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs un Māris Salējs, kā arī Pēteris Pildegovičs, informēja Dzejas dienu rīkotāji.

Dzejas dienu balva ir apbalvojums, ko Dzejas dienu norises laikā septembrī Latvijas Rakstnieku savienība piešķir gada labākajiem dzejas un atdzejas krājumiem. Šogad Dzejas dienu balvai tika pieteikta 21 grāmata – 16 oriģināldzejas krājumi un 5 atdzejojumi.

Dzejas nominācijā balvai izvirzīti: Linda Gabarajeva par krājumu "Apļi" ("Neputns"), Marts Pujāts par krājumu "Dāma baltos džinsos" ("Neputns") un Ilmārs Šlāpins par krājumu "Never" ("Neputns"). Atdzejas nominācijā izvirzīti: Raimonds Ķirķis par Iļjas Kaminska krājuma "Kurlā republika" atdzejojumu ("Neputns"), sastādītāja Māra Poļakova un atdzejotāju komanda (Ingmāra Balode, Jānis Elsbergs, Māra Poļakova un Māris Salējs) par Serhija Žadana dzejas izlases "Harkivas Dinamo" atdzejojumu ("Orbīta") un Pēteris Pildegovičs par "Tan laikmeta dzejas izlases" atdzejojumu (LU Akadēmiskais apgāds).

Dzejas balvai pieteiktos darbus vērtēja un nominācijas izvirzīja literatūrkritiķe Anda Baklāne, 2022. gada Dzejas dienu balvas laureāts Artis Ostups, kā arī dzejnieki un festivāla Dzejas padomes locekļi Ērika Bērziņa un Kārlis Vērdiņš.

Laureātu paziņošana un apbalvošana norisināsies festivāla "Dzejas dienas 2023" noslēgumā – 14. septembrī pulksten 18.30 mākslas centrā "Noass". Pasākumā dzeju lasīs nominētie autori un izskanēs grupas "Chairmen" koncerts.

 "Dzejas dienas 2023" norisināsies no 2. līdz 14. septembrim Rīgā un visā Latvijā. Festivāla pamatprogramma  pieteikta ar saukli "Dzeja elpo", Rīgā pulcējot Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādos lasījumos, diskusijās un performancēs. Ar pilnu festivāla programmu un pārstāvētajiem autoriem iespējams iepazīties festivāla mājaslapā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti