Veidenbauma literāro prēmiju saņems rakstnieks Arno Jundze

Liepas kultūras namā 25. novembrī notiks Eduarda Veidenbauma literārās prēmijas pasniegšanas pasākums, kura laikā tiks godināts 2023. gada prēmijas laureāts Arno Jundze par romānu "Es nemiršu nekad", informēja Veidenbauma muzeja "Kalāči" pārstāvji.

Veidenbauma literārā prēmija tiek piešķirta reizi divos gados, un tās mērķis – stimulēt Latvijas lauku dzīvei veltītu laikmetīgu daiļliteratūras darbu rašanos un Veidenbaumu dzimtas vēstures un dzejas popularizēšanu Latvijā un ārpus tās robežām.

Prēmija tiek piešķirta par  mākslinieciski vērtīgāko daiļliteratūras darbu, spilgtāko publicistikas darbu vai arī cita žanra literāru sacerējumu, kas patiesi un spilgti atklāj cilvēku likteņus un valstiski nozīmīgas, laikmetīgas problēmas, tāpat arī autoriem, kuri tulko un popularizē latviešu rakstnieku darbus ārzemēs.

Šī gada prēmijas laureāts ir rakstnieks Arno Jundze, kurš 2022. gadā ir uzrakstījis pirmo romānu par Eduardu Veidenbaumu "Es nemiršu nekad", kas lielai daļai  lasītāju ir ļāvis iepazīt Veidenbauma dzīves būtiskākos mirkļus un uzzināt iepriekš nezināmus faktus par īsu mūžu nodzīvojušā  dzejnieka personību.

Prēmijas pasniegšanas  pasākums solās būt pārsteigumu pilns, un tā sagatavošanā ir iesaistījusies arī daļa Liepas pagasta iedzīvotāju. Pasākuma režisore ir Inese Lāce, kas aicinājusi kopā interesentus piedalīties gan Liepas korī, gan uzvedumā. Tiek gatavota arī  īpaša balva. Uz pasākumu aicināts ikviens Veidenbauma vai Jundzes darbu un personības cienītājs, uzsvēra balvas rīkotāji.

Pēdējo gadu prēmiju laureāti – Guntis Eniņš, Contra (Margus Konnula), Vilis Daudziņš un Kaspars Zellis.

Pretendentus prēmijas saņemšanai var izvirzīt jebkurš lasītājs vai lasītāju grupa, bibliotēkas, redakcijas, mācību iestādes, citas ieinteresētās iestādes, uzņēmumi un kolektīvi. Divu gadu laikā sarakstītos darbus izvērtē un rezultātus apkopo šim mērķim izveidota komisija, kurā darbojas Liepas pagasta kultūras iestāžu vadītāji, skolotāji un iedzīvotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti