Lībiešu dziesmu svētkos Rīgā skanēs vairāki jaundarbi līvu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lībiešu dziesmu svētkos “Līvõd lōlõd pivād” Rīgā skanēs vairāki jaundarbi līvu valodā, bet visas dienas garumā Dzegužkalnā notiks Lībiešu diena.

Monta Kvjatkovska par Lībiešu dienu Rīgas svētkos
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Rīgas svētku ietvaros 18. augustā Dzegužkalnā svinēs pilsētas senāko iedzīvotāju – lībiešu – dienu un ceturtos Lībiešu dziesmu svētkus. Dienas garumā varēs izmēģināt dažādu amatu prasmes, nogaršot tradicionālus lībiešu ēdienus un piedalīties lībiešu rotaļās, muzicēs lībiešu muzikālās apvienības.

Septiņos vakarā lībiešu valoda skanēs Uģa Prauliņa un Agnetas Krilovas-Bērziņas jaundarbos, ko kopā ar solistiem izdziedās vairāki kori, toskait arī viens no Lībiešu dziesmu svētku iniciatoriem – Ģirta Gailīša diriģētais Salaspils koris „Lōja”, kas tulkojumā no lībiešu valodas nozīmē „Laiva”.

„Šo svētku mērķis ir lībiešu dziedāšanas kultūru turēt dzīvu ikdienā un par to vēstīt arī koriem, kuri varbūt ikdienā šo lībiešu kormūziku nedzied. Mēs gribam dot viņiem iespēju apgūt arī šo repertuāru, un, kas zina, varbūt kādreiz arī vispārējos dziesmu svētkos lībiešu melodijas un dziesmas tiks vairāk iekļautas repertuārā. Tas arī ir mūsu virsmērķis, kādēļ gribas šādā [svētku] ciklu veidā šo tradīciju un mantojumu kopt,” norāda Lībiešu dienas projektu vada Līvu savienības Rīgas nodaļas vadītāja Monta Kvjatkovska.

Koncertā piedalīsies arī folkloras kopa "Skandinieki" un vairākas vairāki lībiešu mūzikas ansambļi no dažādām Latvijas pilsētām.

Ar Rīgas svētku programmu var iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti