Krievu kultūra Latvijā – kopienas identitāte. Festivāla «Lampa» diskusija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 9 mēnešiem.

20. augustā no pulksten 14.00 līdz 15.00 tiešraidē iespējams sekot līdzi sarunu festivāla "Lampa" diskusijai "Krievu kultūra Latvijā – kopienas identitāte".

Ko nozīmē Latvijas krievu vēlme saglabāt un attīstīt savu kultūru? Vai Latvijā var izaugt jauni krievu rakstnieki, žurnālisti, zinātnieki vai uzņēmēji? Kādām ir jābūt attiecībām starp valsti un kultūru? Diskusijā apspriedīs Latvijas krievu kultūras pārstāvju redzējumu par senču atmiņas saglabāšanu, krievu mākslas, izglītības un zinātnes attīstību, kā arī kultūras politiku Latvijā.

Diskusiju vada žurnālists Romāns Šmeļovs. Piedalās – LL.M., cilvēktiesību aizstāve Elizabete Krivcova, 9may.lv valdes locekle Svetlana Savicka, žurnālists, blogers Aleksejs Stetjuha un pedagoģe Margarita Dragiļe.

Diskusija krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā klātienē un tiešsaistē.

KONTEKSTS:

Sarunu festivāls “Lampa” ar virstēmu “Cieņa” šogad notiks 20. un 21. augustā, un tā programmā gaidāmi vairāk nekā 200 pasākumi par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām: gan praktiskām, gan filozofiskām, globālām un Latvijai specifiskām. Norisēm būs iespējams pievienoties klātienē Cēsu pilsētvidē vai tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti