Jaunieši no Rūjienas dibina un aicina atbalstīt Ziemeļvidzemes festivālu «UnderRoof^»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 4 mēnešiem.

Jauniešu grupa no Rūjienas – Rihards Kristaps Gladkins, Rūdolfs Zariņš un Klāvs Sproģis – uzskata, ka jauniešiem reģionos nepieciešamas viņu interesēm atbilstošas izklaides un atpūtas iespējas un vēlas ar sabiedrības atbalstu kopīgi izveidot festivālu, kas nākotnē kļūtu par tradīciju, medijus informē fonda “Tavs atbalsts” pārstāvji.

“Projekta ideja radās 2018. gada septembra vidū, kad izdomāju, ka Rūjienā vajag organizēt kādu mūsdienīgu ballīti ar DJ mūziku un turklāt kādā jaunā vietā, jo ierastie pasākumi pārsvarā notiek Rūjienas estrādē vai Kultūras namā un vairāk vai mazāk ir saistīti ar šlāgermūziku. Iecerei attīstoties, atjaunojām sen aizmirstu angāru. Tā arī aizsākās “UnderRoof^” festivāla ieceres aizsākums. Mums ir liels entuziasms Ziemeļvidzemē sākt jaunu tradīciju ar šāda veida pasākumu, jo šāda veida festivālu šajā apkārtnē nav,  un no jauniešu puses ir liela atsaucība šāda veida pasākumu apmeklēšanai, to jau esam pārbaudījuši pilotprojekta versijā,” stāsta Rihards Kristaps Gladkins.

Sākotnēji Gladkins uzrunājis savus draugus un atradis domubiedrus, kas pievienojās un cītīgi palīdzēja projekta tapšanā. Pilotprojekts tapa pašu rokām un par pašu līdzekļiem. Tika pielikts ļoti daudz pūļu, lai visu izveidotu. Laika un līdzekļu trūkuma dēļ pilotprojekta pasākums tika īstenots šogad 28. septembrī, nevis kā plānots – vasarā.

 Bet pasākuma vakarā organizatori esot piedzīvojuši pārsteigumu, jo cilvēku atsaucība bija liela – ieradās vairāk nekā 250 cilvēku.

2020. gada pavasarī plānots grandiozāks pasākums, kuru jaunieši cer iedibināt kā tradīciju.

Aicinot sabiedrību iesaistīties un atbalstīt festivālu, organizatori ziņo, ka tiek vākts finansējums tehniskā aprīkojuma iegādei un celtniecības materiāliem. Tāpat jaunieši aicina atsaukties cilvēkus, kas gatavi ziedot interjera priekšmetus – īpaši dīvānus –, un interesentus, kas vēlētos paši iesaistīties festivāla organizēšanā kā brīvprātīgi palīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti