«ABLV Charitable Foundation» novērtēts ar starptautisko balvu «Corporate Art Awards»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Romā nosaukti prestižās starptautiskās balvas „Corporate Art Awards 2017” laureāti, un kategorijā par izcilību mākslas mecenātisma jomā godalga „XXI gadsimta mākslas patrons” piešķirta „ABLV Charitable Foundation” no Latvijas, informē "ABLV Charitable Foundation" projektu vadītāja Ksenija Pegaševa.

Kā tika paziņots ceremonijā, kas norisinājās Itālijas Kultūras mantojuma un tūrisma ministrijā, „ABLV Charitable Foundation” balva piešķirta par Latvijas mākslinieku darbu popularizēšanu valsts un starptautiskā līmenī, finansiāli atbalstot vairāk nekā 90 laikmetigās mākslas projektu.

„Esmu gandarīta, ka prestižās „Corporate Art Awards” balvas žūrija ir novērtējusi „ABLV Charitable Foundation” lielo ieguldījumu Latvijas laikmetīgās mākslas attīstības veicināšanā. Pēdējos gados fonds ir atbalstījis daudzas nozīmīgas mākslas norises ne tikai Latvijā, bet arī veicinājis mūsu mākslinieku darbu izrādīšanu ārpus valsts robežām. Pateicoties "ABLV Charitable Foundation" un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbībai, šobrīd top īpaša un paliekoša dāvana valsts simtgadē – Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs,” akcentē kultūras ministre Dace Melbārde.

“Esam pagodināti par starptautisko atzinību un īpaši priecājamies, ka šī balva reizē ir novērtējums arī Latvijas laikmetīgās mākslas procesiem, to attīstībai gan valsts ietvaros, gan starptautiskajā līmenī. Būsim gandarīti, ja šī balva kļūs par platformu Latvijas un mūsu mākslinieku plašākai atpazīstamībai, pievērsīs uzmanību topošajam laikmetīgās mākslas muzejam,” fonda dibinātāju vārdā pauž  mecenāts Oļegs Fiļs.

Divos gados, kopš tiek piešķirta godalga „Corporate Art Awards”, uz to pretendējuši vairāk nekā 200 uzņēmumi no 28 valstīm un četriem kontinentiem. Balva kategorijā „XXI gadsimta mākslas patrons”, ar kuru tiek novērtēts mākslas un mākslinieku atbalsts starptautiskā līmenī, šogad tiek pasniegta pirmoreiz, un līdz ar „ABLV Charitable Foundation” tā šogad piešķirta tādiem starptautiski pazīstamiem uzņēmumiem kā „CSL Group” (Kanāda), „Davidoff” (Šveice), HBC (ASV), „International Steels Limited” (Pakistāna), „Lufthansa” (Vācija), „Montefiore Medical Center” (ASV), „PLMJ Foundation” (Portugāle), „Swiss Mobiliar” (Šveice), „The Absolut Company” (Zviedrija).

„ABLV Charitable Foundation”, kuru labdarības mērķiem dibinājuši mecenāti Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, veicina sabiedrības interesi par Latvijas laikmetīgo mākslu. Līdztekus mākslas dzīves notikumu atbalstam fonda darbības uzmanības centrā ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveide, kas apmeklētājiem durvis vērs jau 2021. gadā. "ABLV Charitable Foundation" sadarbībā ar Kultūras ministriju ir apņēmies būt par galveno Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona atbalstītāju. Kopumā aizvadītajos gados fonds ir atbalstījis gandrīz 340 projektu, piešķirot tiem līdzfinansējumu vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti