Rīta Panorāma

Eirozonā turpina samazināties inflācija

Rīta Panorāma

Līdz mēneša beigām jāreģistrē elektroskrejriteņi

Vecā spēkstacijā Berlīnē iespaidīgs gaismas šovs

Vecā spēkstacijā Berlīnē iespaidīgs gaismas šovs

Kādā vairs neizmantotas spēkstacijas ēkā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē sarīkots iespaidīgs gaismas šovs. Papildu iespējas māksliniekam sniedza zāles milzīgie izmēri.

Mākslinieks Kristofers Bauders pēdējās desmitgadēs kļuvis par vienu no pasaules vadošajiem gaismas māksliniekiem un izstādes un instalācijas veidojis Francijā, Taivānā, Saūda Arābijā un citviet. Tomēr viņš nezina nevienu izmēru ziņā lielāku industriālu telpu, kas lieliski kontrastē ar gaismas skulptūrām, tāpēc šeit tapusi jau trešā izstāde.

""Vektors" ir visu to instalāciju kopsavilkums, ko esmu veidojis iepriekš. Bet izmēru ziņā tā ir tikai piecas reizes lielāka, un mēs šeit spēlējamies pa visu spēkstacijas telpu – 100 metru garu un 60 metru platu, un burtiskā nozīmē piepildām telpu. Es izmantoju 50 lāzerus, bet tie nav statiski un pārvietojas pa zāli. Tas ir patiešām pilnīgi jauns attīstības posms," pauda mākslinieks.

Ne mazāk nozīmīga ir šova koncepcija, kas balstās autora emocionālajā pieredzē. Viņš dzīvojis nelielā lauku ciematā un uz salas, un šīs atmiņas mēģinājis iekļaut dažādās ainās, kā arī mēģinājis atskatīties uz līdz šim paveikto.

Tas patiešām ir izdevies, jo apmeklētāju interese ir liela, un brīvdienās biļetes uz 40 minūšu garo šovu ir pilnībā izpārdotas.

"Man ir svarīgi, lai cilvēki aizejot būtu citā emocionālā stāvoklī. Ja esmu kaut ko iekustinājis viņu galvās, sirdīs, prātos vai garastāvoklī, tad izstāde ir izdevusies," uzsvēra mākslinieks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti