No Popes un Emburgas līdz Ņukšiem un Zosēniem. Latvijas ceļvedis 18. novembra svētkos

Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gada dienu svinēs visā Latvijā. Svecīšu nolikšana, dievkalpojumi, gājieni, koncerti, svētku uzrunas un balles ir tikai daļa no programmā paredzētā. Pasākumus sev atradīs gan tie, kas grib izskrieties, izstaigāties un iznūjoties, gan tie, kas vēlas radoši izpausties ģimenes lokā. Bagātīga ir arī mākslinieciskā programmā no klasiskās mūzikas līdz lustīgām kantridejām. Tikmēr tie, kas vēlas pabūt vairākās vietās samērā īsā laika posmā, var pievienoties karogu braucieniem – vajadzīga automašīna un pie tās piestiprināmi Latvijas karodziņi.

Piedāvājam 18. novembra svētku svinību izlasi, kur apkopoti kā bezmaksas, tā maksas pasākumi pilsētās un ciemos no Liepājas līdz Bebrenei. Jāņem vērā, ja koncerti vairumā ir pieejami visiem, tad ballēs jāiegādājas ieejas kartes un jārezervē galdiņi.

Tiem, kas tomēr izvēlēsies svētkus pavadīt mājās, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un LSM.lv gādās par dažādu koncertu un pasākumu tiešraižu klāstu. Lai skaisti svētki!

LASI PAR SVĒTKU PASĀKUMIEM:

Tirdziņš Liepājā.
Tirdziņš Liepājā.

Kurzeme

Ance

Pulksten 18.00 notiks svecīšu aizdegšana Ances parkā un māju logos.

Dundaga 

Pulksten 16.00 Dundagas Kultūras pilī komponista Kārļa Lāča mūziku izpildīs dziedātāja Aija Vītoliņa Freimane, pie klavierēm pats komponists Kārlis Lācis, ar latviešu autoru dzeju koncertā uzstāsies aktieris Kaspars Znotiņš. Programmā Kārļa Lāča dziesmas ar dažādu autoru vārdiem – "Svelme",  "Spuldzes", "Visskaistākās ogas", "Spēļu lācītis", "Mīli mani", "Rīta stunda", "Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu", koncertā skanēs arī valsis no izrādes "Marija Stjuarte" un Džuljetas dziesma no izrādes "Romeo un Džuljeta". Līdzās dziesmām aktieris Kaspars Znotiņš runās dzejnieku Ivara Šteinberga, Imanta Ziedoņa, Marta Pujāta, Arta Ostupa un Aivara Neibarta darbus. Ieeja brīva.

Engure

Engurē Tukuma novada un Engures pagasta goda balvu pasniegšana notiks valsts svētku koncertā "Visam cauri iet" 18. novembrī pulksten 19.00 Engures kultūras namā. Koncertā piedalīsies sieviešu koris "Engure", VPDK "Jadals" un grupa "JUMIS". Pēc koncerta būs balle kopā ar grupu "Vēja radītie". Galdiņu rezervācija pa tālruni 28335898.

Liepāja

Pulksten 10.00 aktīvie liepājnieki un viesi aicināti pulcēties Jāņa Čakstes laukumā, lai dotos 8,5 kilometru garā distancē, kas veidota kā Latvijas kontūra. Maršruts piemērots, lai to varētu paveikt, skrienot, ejot vai braucot ar velosipēdu. Skrējēju un nūjotāju maršruts un velobraucēju un vecāku ar bērnu ratiņiem maršruts.

Akcija "Izskrien Latviju Liepājā"
Akcija "Izskrien Latviju Liepājā"

Pulksten 12.00 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē (Rakstveža ielā 13) dažādu konfesiju kristīgās draudzes aicina liepājniekus uz kopīgu lūgšanu par mūsu zemi.

Savukārt pulksten 17.00 Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes laukumā notiks koncerts, kurā uzstāsies Ainars Mielavs, Renārs Kaupers un Sergejs Jēgers. Muzikālo programmu bagātinās Liepājas teātra dziedošās aktrises Agnese Jēkabsone un Everita Pjata-Gertnere un instrumentālā Liepājas mūziķu grupu Normunda Kalniņa vadībā.

Kandava

Pulksten 18.00 Kandavas kultūras namā Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīts svinīgs pasākums "Ar sirdi Kandavā un Latvijā". Kandavas un pagastu apvienības apbalvojumu pasniegšana ar muzikāliem sveicieniem. Uzstāsies "Kandavas Dāmu Grupa" pianista Anatolija Livča vadībā un jauktais koris "Kandava" diriģenta Rūdolfa Bacāna vadībā. Pēc koncerta valsts svētku balle ar grupu "Lustīgais Blūmīzers" no pulksten 21.00. Galdiņu rezervācija pa tālruni 63182040.

Pope

Pulksten 18.00 Popes kultūras namā notiks svētku koncerts kopā ar dziedošo aktieri Edgaru Pujātu. Koncerts bez maksas. Pulksten 22.00 sāksies balle kopā ar Artūru Bāni.

Tukums

Pulksten 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā valsts svētkiem veltīts koncertuzvedums "Tauta mana zeme" piedalīsies: Ivars Ozols, Justs Liepiņš, Māris Radziņš, Kristaps Ezeriņš, Rinalds Jukna, Artūrs Dumbris, Elīna Krastiņa, Paula Mihailova, Rihards Saule.​Ieeja bez maksas.

Tume

Pulksten 21.00 Tumes kultūras namā ikviens aicināts uz Valsts svētku balli. Muzicēs grupa "Roja". Līdzi jāņem savs uzkodu groziņš. Galdiņu rezervācija pa tālruni 26332401.

Usma

Pulksten 19.00 Usmas tautas namā notiks svētku koncerts "Sapnis par baltu kuģi". Koncertā muzicēs dziedātāja Līga Priede un ģitārists Andrejs Grimms. Ieeja bez maksas.

Užava

Pulksten 19.00 Užavas tautas namā notiks svētku koncerts "Latvija – dzintara lāse". Pēc koncerta sāksies balle.

Ventspils

No pulksten 11.00 līdz 13.00 Latvijas gada dienai veltītais skrējiens un velobrauciens "Izskrien vai izbrauc ar velosipēdu Latvijas kontūru Ventspilī".

Koncertzāle "Latvija" Ventspilī
Koncertzāle "Latvija" Ventspilī

Pulksten 16.00 koncertzāle "Latvija" aicina apmeklēt svētku koncertu, kurā piedalīsies solisti – Gunta Gelgote, Zane Volberga, Aigars Reinis, kā arī Ventspils Kamerorķestris, jauktie kori "Ventspils" un "Līvzeme", Ventspils Bigbends, vokālais kvartets "Neaizmirstulītes".

No pulksten 19.00 Lielajā laukumā svētku koncerts un uguņošana. Koncertā uzstāsies grupa "Jumprava". 

Pulksten 21.00 Ventspils Kultūras centrs ielūdz uz svētku balli. Muzicēs kantrī mūzikas grupa "Sestā jūdze".

Viesati

Pulksten 13.00 Viesatu kultūras namā valsts svētku koncerts, bet pulksten 22.00 svētku balle kopā ar grupu "Index". Ieeja koncertā bez maksas. Galdiņu ballē rezervācija pa tālruni 20249771.

Ziras

Pulksten 19.00 Ziru tautas namā notiks svētku koncerts, pulksten 22.00 sāksies balle, spēlēs Andris Skuja.

Zlēkas

Pulksten 19.00 Zlēku kultūras namā valsts svētku svinīgo koncertu sniedz Puzes vokālais ansamblis "Mežaroze". Ieeja bez maksas. Pulksten 22.00 sāksies balle ar grupu "Kurzemnieki". 

Vidzeme

Ainaži

Pulksten 18.00 Ainažu Kultūras namā uzstāsies kamerorķestris "Davinspiro Kamerata", vijolnieks Daniils Bulajevs, čelliste Guna Šnē, sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, klarnetiste Anna Marija Kubecka, Ainažu kultūras nama jauktais koris "Krasts", diriģents Reinis Maurītis, koncerta vadītāja Anna Klēvere. Svētku koncertprogrammā skanēs iemīļoti latviešu komponistu skaņdarbi: Mārtiņa Brauna "Saule. Pērkons. Daugava", Jāņa Lūsēna "Paši skaistākie vārdi" no "Mistērijas par sapni un mīlestību", Georga Pelēča "Plaukstošais jasmīns", "Buena Riga", "Tikšanās ar draugu", Artura Maskata "Pusnakts Rīgā", Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis". Ieeja bez maksas.

Alsviķi

17.00 Alsviķu kultūras namā svētkiem veltīts koncerts – uz patiesiem notikumiem balstīta tautasdziesmās izdziedāta pasaka "Maza tautu istabiņa" ar Ievas Maltenieces un Aijas Toliašvili dalību. Ieeja bez maksas.

Alūksne

Alūksnes novada muzejā valsts svētku aktivitātes visai ģimenei  "Latvijas valsts – cilvēki un notikumi". Ieeja bez maksas

Alūksne sveic svētkos
Alūksne sveic svētkos

Valsts svētkiem veltīts orientēšanās pasākums "Ar karti un kompasu izskrien savu Latvijas robežas kontūru". Sacensību centrs – pie dzelzceļa stacijas.

Amata

Pulksten 19.00 Amatas kultūras namā norisināsies Latvijas dzimšanas dienai veltīts pasākums, pēc kura ikviens aicināts uz svētku balli ar grupu "Kompromiss".

Burtnieki

Pulksten 15.30 norisināsies svētbrīdis Varoņu birzī pie Burtnieku baznīcas. Sanākušie kopā būt aicināti arī Lāpu gājienā no Dūres muižas līdz Varoņu birzij.

No pulksten 22.00 līdz 2.00 Burtnieku Kultūras centrs aicina uz svētku balli ar grupu "Vēja muzikanti".

No 18. novembra līdz 18. decembrim Burtnieku Kultūras centrā būs skatāma foto izstāde "No novembra līdz novembrim. Burtniecieši bildēs", kā arī ar Burtnieku pagasta iedzīvotāju atbalstu tapusī izstāde "Caur mazo es lielo saprotu… Mana Latvija". Izstādē apskatāmi priekšmeti, kurus "pavada" stāsts par ģimenes, dzimtas vēsturi, cilvēku, māju likteni, kādu spilgtu notikumu.

Cēsis

Pulksten 12.00 Vienības laukumā pie Uzvaras pieminekļa Cēsīs notiks svinīgā ziedu nolikšana un kopīga valsts himnas dziedāšana.

Pulksten 16.00 koncertzālē "Cēsis" izskanēs koncerts ar dziesmām no rokoperas "Lāčplēsis" (M. Zālīte, Z. Liepiņš) un dziesmu cikla "Daugava" (Rainis, M. Brauns). Ieeja koncertā bez maksas, iepriekš izņemot ieejas kartes – koncertzālē "Cēsis" biļešu kasē.

Pulksten 18.00 Ruckas muiža aicina uz Kārļa Kazāka koncertu "Iesakņots". Pirms koncerta – sarunas ar dziesminieku.

Dikļi

Pulksten 16.00 Dziesmu svētku promenādē no svecītēm tiks veidoti latvju rakstus.

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.

Pulksten 18.00 Dikļu Kultūras centrā skanēs koncerts "Latvija – mana karaļvalsts", muzicējot Kasparam Markševicam un Ārim Ozolam.

Ēvele

Pulksten 14.00 Ēveles Tautas namā svētku koncertā "Sirdspuksti Latvijai" uzstāsies Andris Ērglis.

Kaive

Pulksten 19.00 Kaives Tautas namā 18. novembrī ikviens aicināts skatīties Baibas Jukņevičas lugu "Ģimenes foto", pēc tam – balle ar "Rikardionu".

Liepa

Pulksten 14.00 Liepas Kultūras namā notiks valsts svētkiem veltīts pašdarbnieku koncerts, pēc kura pulksten 22.00 notiks balle ar grupu "Putukvass".

Liepna

Pulksten 18.00 Liepnas tautas namā Latvijas svētku koncerts. Ieeja bez maksas.

Tirdziņš. Ilustratīvs attēls.
Tirdziņš. Ilustratīvs attēls.

Līgatne

Pulksten 18.00 Līgatnes kultūras namā notiks Latvijas valsts svētku koncerts, kurā piedalīsies Līgatnes jauktais koris, Līgatnes sieviešu vokālais ansamblis "Mantojums" un grupa "Opus Pro".

Pulksten 19.00 radošajā kvartālā "Zeit" notiks svētku koncerts Latvijai ar Kārli Kazāku un Aneti Kozlovsku.

Mazsalaca

Pulksten 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā būs koncerts "Mēs – daļa no Latvijas", piedaloties Mazsalacas Kultūras centra un tā struktūrvienību amatiermākslas kolektīviem. Koncerta viesis – Dailes teātra aktieris Imants Strads.

Novembrī Mazsalacas muzejā skatāma gleznotāja Pētera Postaža muzejam dāvināto darbu izstāde "Variācijas".

Mālupe

Pulksten 18.00 Mālupes Saieta namā Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts svētku koncerts "Šai vietā, laikā, zemē…". Koncertā savas dziesmas izdziedās mūziķis, dzejnieks Jānis Ločmelis.

Rencēni

No 18. līdz 30. novembrim Rencēnu pagasta 1. bibliotēkā aplūkojama Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīta literatūras izstāde.

Skujene

No 17.00 līdz 22.00 aicina uz pasākumu "Izgaismo Skujeni 2023".  Tiks veidota gaismas taka Latvijai, aicinot ikvienu garāmgājēju vai garāmbraucēju pievienot savu svecīti. Rūpējoties par dabu, lūgts sveces plastmasas ietvarā aizvietot ar vienkāršu stikla burciņu.

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.

Strenči

No pulksten 9.00 līdz 13.00 Strenču tirgus laukumā notiks Brīves tirdziņš.

Valmiera

No pulksten 10.00 aicina uz Latvijas kontūras skrējienu/ gājienā (12,6 km), kas būs arī svētku viktorīna. Starts un finišs – pie Valmieras novada pašvaldības Lāčplēša ielā 2.

Pulksten 18.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra ikviens aicināts uz svētku koncertu. Latvijas dzimšanas dienā Valmierā uzstāsies grupa "Pērkons" un "Atis Ieviņš & The Rock Brothers".

Zaube

Zaubes kultūras nams aicina uz Latvijas valsts svētkiem veltītu pasākumu pulksten 17.00.

Zosēni

Pulksten 15.00 Zosēnu kultūras namā Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts pasākums ar pašdarbnieku piedalīšanos un svētku koncerts ar Lailu Ilzi Purmalieti un Antu Eņģeli.

Karogu braucieni

Vairākās vietās Latvijā 18. novembrī tiks organizēti karogu braucieni par godu Latvijas valsts svētkiem. Lai piedalītos, ir vajadzīga automašīna un pie transportlīdzekļa piespraužami Latvijas karodziņi. Pulksten 12.00 brauciens tiks uzsākts no Mazzalves pagasta Krastiem. Tiem, kuriem Sigulda ir iecienītākais rudens galamērķis, ir iespēja pievienoties karogu braucienam maršrutā Sigulda-Mālpils-Ainaži-Inčukalns-Ragana-Turaida-Sigulda. Brauciena sākums pulksten 12.00. Skrīveros pulcēšanās laukumā pie Klidziņas pulksten 16.00.

Automašīnas ar Latvijas karodziņiem.
Automašīnas ar Latvijas karodziņiem.

Zemgale

Āne

Pulksten 18.00 Ānes kultūras namā valsts svētku koncerts ar Normundu Ķieti un Initu Āboliņu. Ieeja bez maksas.

Bauska

Pulksten 20.00 Bauskas Rātslaukumā valsts svētki tiks svinēti ar leģendārās rokgrupas "Līvi" koncertu. Koncertā izskanēs ne tikai grupas "Zelta fonda" dziesmas, bet arī ar pēdējā laikā radīti skaņdarbi. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Bērstele

Pulksten 16.00 Bērsteles kultūras namā ar muzikālu sveicienu svētkos uzstāsies Jānis Bārtulis. Ieeja brīva.

Emburga

Pulksten 11.00 Salgales baznīcā Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts svētbrīdis un koncerts "Latvijai un mīlestībai".

Jaunjelgava

Pulksten 13.00 Jaunjelgavas Kultūras namā svētku koncertu ieskandinās pieci mūziķi – dziedātāja Beāte Zviedre, ģitārists Jānis Bērziņš un kontrabasists Jānis Rubiks, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un Jānis Ķirsis pie klavierēm. Koncertprogrammas pamatu veido iemīļotas dziesmas no Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna liriskās daiļrades. Ieeja bez maksas.

Jelgava

Visas dienas garumā par godu svētkiem ziedu un svecīšu nolikšana pie Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa.

Pulksten 10.00 Jelgavas Sv. Annas prokatedrālē Latvijas valsts svētku ekumeniskais dievkalpojums.

Pulksten 10.00 – velobrauciens: Latvijas kontūra Jelgavā. Tikšanās pie Silvas tējas namiņa.

No 10.00 līdz 16.00 valsts svētku brīvdiena kopā ar ģimeni orientēšanās spēlē "Izzini Jelgavas vēsturi" Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā. Dalība bez maksas.

13.00 Hercoga Jēkaba laukumā radošās apvienības "Pasaku nams" rotaļizrāde bērniem "Sprīdītis atpakaļ mājās".

No 13.00 līdz 17.00 Hercoga Jēkaba laukumā radošā darbnīca – atzīmē savu dzimto vietu Latvijas kartē ar paša izgatavotu Latvijas karodziņu.

No 14.00 līdz 15.00 Hercoga Jēkaba laukumā zibakcija – lielā dzimšanas dienas deja kopā ar deju studiju "Benefice".

Jelgava sveic valsts svētkos.
Jelgava sveic valsts svētkos.

No 17.00 līdz 22.00 uz Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa 3D multimediālais stāsts. Uzplaukums. "Jelgava – Zemgales zvaigzne".

Pulksten 17.00 00 Hercoga Jēkaba laukumā svētku koncerta ieskaņa ar Ervīnu Ramiņu un Mārci Vasiļevski, bet pulksten 18.00 svētku koncerts "Mūsu tautas dziesma".

Kalnciems

Pulksten 18.00 Kalnciema kultūras namā valsts svētku koncerts ar Ati Auzānu un vokālo ansambli "Sirdstoņi". Ieeja bez maksas.

Misa

Pulksten 15.00 Misas tautas namā koncerts "Laika upe". Koncertā piedalās Vecumnieku jauktais koris "Malduguns", Rīgas kamerkoris "Vox Animae", Vecumnieku bērnu vokālais ansamblis "Zīļuki" un instrumentālā grupa. Ieeja brīva.

Ozolnieki

Pulksten 18.00 Ozolnieku Tautas namā valsts svētku koncerts ar Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu.

Skaistkalne

Pulksten 16.00 Skaistkalnes tautas namā valsts svētku koncerts kopā ar Rīgas Doma skolas zēnu kori. Diriģents Mārtiņš Klišāns. Pasākumu vadīs Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane. Koncertā skanēs latviešu komponistu dziesmas – Raimonda Paula "Aicinājums", "Pasaciņa", "Kur tad tu nu biji, āzīti manu", "Dziedāt visai pasaulei", Edgara Lindes "Kas kaitēja nedzīvoti", Imanta Kalniņa "Baltais solījums", Renāra Kaupera "Māja, skurstenis un mēs", Ulda Marhileviča "Mēs varam līdzās būt", Jāņa Lūsēna "Kā maigi dzelošs", "Kur?", Jāņa Strazda "Zaļā zeme", Zigmara Liepiņa "Novij man, māmuliņa". Ieeja brīva.

Slampe

Pulksten 20.00 uz koncertprogrammu "Nekur tālu, tepat vien..." Slampes Kultūras pilī ielūdz Dita Lūriņa, Zane Dombrovska un Jānis Zvirgzdiņš. Koncerts veidots nacionālpatriotiskās noskaņās kā muzikāli tekstuāls priekšnesums ar dzejas lasījumiem, dziesmām un skaņu gleznām. Pēc koncerta valsts svētku balle kopā ar grupu "Pipari" no pulksten 22.00. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālruni 20005704.

Staļģene

Pulksten 14.00 Svētku koncerts Staļģenes Sporta hallē, 16.00 Gaismas zīmes Latvijai (līdzi jāņem svecītes), bet 18.00 balle pie galdiņiem ar grupu "Leišmales Jānīši" Staļģenes Tautas namā. Galdiņu rezervācija pa tālruni 28687981.

Latvijas valsts karogi.
Latvijas valsts karogi.

Latgale

Bebrene

Pulksten 15.00 Bebrenes pagasta kultūras namā koncerts "Mana Latvija, mana zeme".

Cibla

Pulksten 18.00 Ciblas kultūras namā notiks Latvijas valsts svētku koncerts, piedalās Ciblas kultūras nama un kaimiņu amatierkolektīvi, turpinājumā pulksten 21.00 Svētku balle.

Daugavpils

Pulksten 10.00 notiks svētku dievkalpojumu Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā.

No pulksten 10.00 līdz 16.00 apmeklētājus aicina svētku tirdziņš Rīgas ielā. Savu produkciju piedāvās vairāk nekā 90 tirgotāju.

Pulksten 17.00 Vienības laukumā notiks Latvijas valsts himnas kopdziedāšana, pēc kuras sekos lāzeršova instalācija. Lāzeršova ilgums 15 minūtes, ar atkārtojumu plkst. 18.00, 18.45, 19.00, 19.45, 20.00, 20.45.

Ludza

Pulksten 15.00 Ludzas kultūras namā valsts svētku koncerts "Nekur nav tik labi kā mājās" kopā ar Normundu Rutuli un akustisko trio.

Nīcgale

Pulksten 12.00 Nīcgales tautas namā svinīgs pasākums "Skani, Latvija mana!", piedalās jauktais koris "Latgale".

Ņukši

Pulksten 16.00 Ņukšu kultūras namā pasākums "Sveicam Latviju Dzimšanas dienā".

Preiļi

19.00 Preiļu novada Kultūras centrā svētku koncertuzvedums "Dzintara dvēsele", īpašie viesi Vestards Šimkus u Elīna Šimkus. Koncertprogrammā latviešu autoru dziesmas –  Jāzepa Mediņa "Sapņojums", Jāzepa Vītola "Mirdzas dziesma", Aizver actiņas un smaidi", "Laimīte", Jāņa Mediņa "Ir viens vakars", "Ābele", Ērika Ešenvalda "Dvēseles dziesma". Programmu caurvīs arī vairākas Vestarda Šimkus kompozīcijas klavierēm. Pirmās trīs no tām saistītas ar mūziku  Alesandro Bariko garstāsta iedvesmotajai koncertizrādei "Novecento", koncertā skanēs skaņdarbi "Balāde", "Svings" un "Regtaims". Kā arī klavierdarbi, kas tapuši vairākus gadus pēc "Novocento" – "Rožu rapsodija" un "Saulespuķes". Ieeja bez maksas.

Rēzekne

No 11.30 līdz 14.00 Tautas skrējiens "Ieelpo Rēzekni 2023" un atraktīvais skrējiens "Ķepa 2023" notiks gar Rēzeknes upi posmā no Pilskalna līdz Olimpiskajam centram. Skrējienā aicināti piedalīties gan skrējēji, gan nūjotāji individuāli vai komandās, bet kopā ar saviem mīļdzīvniekiem ir iespēja piedalīties atraktīvajā skrējienā "Ķepa 2023".

Pulksten 16.15 no Simtgades pieminekļa sāksies Svētku gājiens.

Laukums pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”
Laukums pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”

Pulksten 16.30 laukumā pie pieminekļa "Vienoti Latvijai" svētku saiets "Es burts, es zīme, es valoda – Tev Dzimšanas dienā, Latvija!"

Pulksten 19.00 Latgales vēstniecība "Gors" aicina uz svētku koncertu "Mirdz mana dziesma", kurā Rēzeknes bigbends kopā ar solistiem Vinetu Elksni, Lauri Valteru un Rēzeknes koru dziedātajiem atskanos tauta iemīļotas un labi zināmas Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ērika Ešenvalda, Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula un citu latviešu komponistu dziesmas.

Subate

Pulksten 11.00 svētbrīdis un svētku koncerts Subates luterāņu baznīcā. Pulksten 21.00 Subates Kultūras namā notiks svētku diskoballe ar apvienību "Inteligent".

Vabole

Pulksten 12.00 Vaboles Kultūras namā valsts svētku pasākums "Lobi dorbi dzymtā zemē".

Zvirgzdene

Pulksten 11.00 Zvirgzdenes pagasta bibliotēkā norisināsies radošā darbnīca "Latvju rakstu zīmes spēks un atbalsts". Šajā meistardarbnīcā bērni un pieaugušie iepazīsies ar latvju rakstu zīmēm un noskaidros to sākotnējo nozīmi, kam tik stipri ticēja mūsu senči. Katram būs iespēja uz akmeņiem uzzīmēt latvju zīmes.

Rīga

Pulksten 8.00 studentu akadēmiskās mūža organizācijas dosies tradicionālajā piemiņas gājienā no Latvijas Universitātes galvenās ēkas uz Rīgas Brāļu kapiem.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Brīvības bulvārī 32 no 11.00 līdz 18.00 skatāma Latvijas vēstures ekspozīcija, izstādes "Satversme 100+", "Vainagošanās. Arheoloģiskie, etnogrāfiskie un laikmetīgie vainagi Latvijas kultūrā". 12.00 un 15.00 nodarbība bērniem "Mana Latvija". 13.00 un 14.00 ekskursija izstādē "Satversme 100+". 16.00 un 17.00 ekskursija izstādē "Latvijas valsts dibinātāji". Ieeja bez maksas.

Pulksten 14.00 Rīgas Latviešu biedrības namā izskanēs valsts svētku koncerts "Stāvi stipri, strādā droši Latvijai", piedaloties Zemessardzes korim "Stars". Ieeja koncertā bez maksas.

Pilsēta rotāta ar Latvijas valsts karogiem
Pilsēta rotāta ar Latvijas valsts karogiem

Kinoteātris "Splendid Palace" 18. novembrim sagatavojis svētku dāvanu – īpašu jaunāko Latvijas filmu izlasi. Valsts dzimšanas dienas filmu programmā iekļautas tādas jaunākās šā gada latviešu filmas kā "Mana brīvība", "Elpot zem ūdens", "Vietām gaidāms stiprs lietus", "Ēriks Akmenssirds", "Astra" un "Bezkaunīgie".

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā valsts svētkos ekspozīcijā apskatāma leģendārā Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorētā fotogrāfija "Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī", bet pulksten 12.00 un 15.00 – tematiska ekskursija "Latvijas valsts sākums - laiks, cilvēki un notikumi".

Pulksten 16.00 Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas zālē notiks koncerts "Neatkarība. Brīvība. Dziesma", kurā uzstāsies sieviešu koris "Ausma", vīru kamerkoris "Frachori", jauniešu koris "Mūza" un jauktais koris "Sonore". Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 6. novembra izņemami Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolā pie dežuranta.

Pulksten 17.00 Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē grupas "ZeMe" koncerts "Novembra gaismās". Programma tiek gatavota īpaši valsts svētkiem, iekļauj kā Laimas Jansones solo priekšnesumus uz dažāda veida koklēm, Ineses Mičules tradicionālos dziedājumus un apvienības "ZeMe" mūsdienu interpretāciju par tautas mūziku. Ieeja bez maksas.

 

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti