Ogres novada pašvaldība muzeja direktoru ar ļoti labu reputāciju cer atrast sešās darbdienās

Ogres novada pašvaldība muzeja direktoru ar ļoti labu reputāciju cer atrast sešās darbdienās, liecina piektdien, 14. jūlijā, pašvaldības mājaslapā ievietotais paziņojums par konkursu uz Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora amatu.

Pretendentam ir jābūt akadēmiskajai augstākajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai atbilstoši Ogres Vēstures un mākslas muzeja darbības jomai, kā arī vismaz triju gadu darba pieredzei muzeju darbībā vai valsts vai pašvaldības pārvaldē.

Tāpat nepieciešama valsts valodas prasme augstākajā līmenī un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas prasme profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā, kā arī normatīvo aktu zināšanas muzeju jomā un prasme strādāt ar elektroniskajām dokumentu vadības un citām sistēmām.

No pretendenta tiek sagaidīta arī ļoti laba reputācija. Muzeja direktora amatam noteikta bruto mēnešalga 1560 eiro.

Pieteikšanās vakancei noteikta līdz nākamajai piektdienai, 21. jūlijam, ieskaitot.

Kā aģentūrai LETA skaidro pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Nikolajs Sapožņikovs, pašvaldības izpilddirektora parakstītajā "Ogres novada pašvaldības Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora pieņemšanas darbā nolikumā" noteikts, ka pieteikšanās termiņš nedrīkst būt īsāks par piecām darba dienām no paziņojuma publicēšanas dienas Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) portālā. NVA paziņojums par šo vakanci nopublicēja 13.jūlijā, tādējādi pieteikties vakancei var sešas darba dienas.

Sapožņikovs piebilst, ka saskaņā ar Pašvaldību likuma 20. panta piekto daļu konkursa kārtību nosaka pašvaldības izpilddirektors. Atbilstoši izpilddirektora noteiktajai kārtībai pieteikšanās laiks ir vismaz piecas darba dienas.

Šāda pieredze pašvaldībā ir bijusi arī iepriekš, organizējot konkursus uz pašvaldības iestāžu vadītāju amatiem. Praksē ir pierādījies, ka laiks ir pietiekams, jo ir saņemti vairāku kandidātu pieteikumi. "Arī šajā reizē pieteikumu termiņu neregulē likums vai Ministru kabineta noteikumi, bet vadījāmies no veiksmīgas iepriekšējās pieredzes. Izņēmums ir attiecībā uz izglītības iestādēm, kas saistīts ar būtisku speciālistu trūkumu, vai citiem amatiem, kur konkurss tiek rīkots atkārtoti," skaidro pašvaldības speciālists.

Saskaņā ar Valsts kancelejas 2021. gadā publicētajām personāla atlases vadlīnijām pretendentu pieteikšanās termiņu sāk skaitīt no konkursa izsludināšanas dienas, un tas nedrīkst būt īsāks par desmit dienām un garāks par 30 dienām. Ja izsludinātajā konkursā pretendentu pieteikšanās termiņa pēdējā diena iekrīt brīvdienā, tad saskaņā ar Darba likuma normām par pēdējo dienu, kad pretendents var pieteikties izsludinātajā konkursā, ir uzskatāma nākamā darba diena.

Kā vēstīts, Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktora amats kļuva vakants pēc tam, kad 17. aprīlī īsi pirms Ogres novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu.

Smiltniece darbu uzteica atbilstoši Darba likuma 100. panta piektajai daļai, kas paredz darbiniekam tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.

Tas nozīmē, ka, iesniedzot uzteikumu, darba attiecības ir beigušās un nekāds akcepts no darba devēja nav nepieciešams.

Ogres novada pašvaldības vadības konflikts ar muzeja darbiniekiem sākās februārī, kad muzeja darbinieki atklātā vēstulē iebilda pret domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (Nacionālā apvienība) ieceri rīkot Krievijas oligarham Pjotram Avenam piederošas porcelāna kolekcijas izstādi muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti