Robežas mākslā un kultūrā – Kultūras koledžas studenti rīko sarunu festivāls «Rēbuss»

18. maijā Latvijas Kultūras koledžā norisināsies studentu rīkots sarunu festivāls "Rēbuss". Otro gadu pēc kārtas jaunieši kopā ar dažādiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem ir apvienojušies, lai rastu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem kultūras un radošo industriju jomā, informēja organizatori.

Šogad "Rēbuss" tiek rīkots kā daļa no eksperimentāla jaunrades festivāla "Kultūras manifests". Festivāls sastāv no dažādu formu pasākumiem, kurus rīko koledžas studenti, un norisinās no 22. aprīļa līdz 29. maijam.

Šī gada organizatoru komanda par galveno tēmu ir izvēlējušies "Robežas mākslā un kultūrā", zem kuras diskusiju laikā atklāsies trīs apakštēmas: sabiedrības normas sociālajos tīklos; cenzūra laikmetīgajā mākslā; seksualitāte un tās izpaušana kultūrā un izglītībā.

"Šīs ir aktuālas tēmas sabiedrībā, pašizpausmē ikdienā sociālajos tīklos un mākslā kopumā. Sarunu šova laikā kultūras un citu radošo jomu pārstāvji tiek aicināti diskutēt un izpaust savu viedokli par šīm tēmām. Arī skatītājus vēlamies aicināt nebaidīties uzdot neērtus jautājumus, jo to aktualizēšana rada drošības sajūtu par tiem runāt," pauda pasākuma organizatori, atgādinot, ka pasākumā būs "brīvais mikrofons", lai skatītāji varētu uzdot jautājumus diskutētājiem.

Sarunās piedalīsies Yana Bruk, Deniss Aleksandrs Ševeļovs, Alberts Viegliņš un citi. Arī šogad sarunas moderēs un pasākumu vadīs digitālā satura veidotājs Lauris Zalāns. Pasākumu noslēgs dziedātāja Paula Dundere ar divām sava jaunā debijas albuma "CGI" dziesmām.

Ikviens interesents aicināts apmeklēt pasākumu klātienē Latvijas Kultūras koledžā Bruņinieku ielā 57.

Pasākuma tiešraidi būs iespējams vērot portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti