Lāpu gājiens, «Skyforger» un lāzeršovs virs Brīvības pieminekļa – ar vairāk nekā 30 pasākumiem Rīgā svinēs valsts svētkus

Ar plašu svētku programmu ne tikai Rīgas centrā, bet arī apkaimēs tiks atzīmēti valsts svētki. Novembrī galvaspilsētā plānoti vairāk nekā 30 Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltīti pasākumi.

Lāčplēša diena

11. novembrī ikgadējā Lāčplēša dienas pasākumā "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem" pulksten 16.00 notiks tradicionālā piemiņas svecīšu iededzināšana Rīgas Brāļu kapos, kam sekos lāpu gājiens līdz Brīvības piemineklim un 11. novembra krastmalai, kā arī uguns plosta palaišana Daugavā. Daugavas otrā pusē – Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumā Sudrabkalniņā – norisināsies piemiņas brīdis kritušajiem kaujās par Latvijas brīvību.

Savukārt Bāriņu ielā pie Uzvaras parka notiks Lāčplēša dienai veltīts pasākums "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam – 100". Koncertā skatītājus priecēs mūsdienu tautas mūzikas apvienība "RaxtuRaxti", hiphopa mākslinieks Fiņķis, kā arī grupa "Skyforger". Pasākuma apmeklētāji varēs sildīties pie ugunskuriem, būs pieejami karstie dzērieni. Pasākumu vadīs aktieris Andris Bulis.

Šajā dienā galvaspilsētā norisināsies arī vairāki koncerti, militārās tehnikas izstāde, lekcijas, izstādes un ekskursija Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā.

Latvijas Republikas Proklamēšanas diena

Svētku diena 18. novembrī, kā ierasts, iesāksies ar svētku dievkalpojumu Rīgas Domā un ar svinīgo ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa. Dienas gaitā rīdzinieki un pilsētas viesi svētku sajūtu varēs gūt dažādos koncertos un pasākumos.

11. novembra krastmalā, kā allaž, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību un ārvalstu vienību militārā parāde, savukārt vakarā ikviens būs gaidīts Brīvības laukumā, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītais svinīgais pasākums. Tajā ikvienu priecēs svētku koncerts "Tautas balsis dziesmās". Pēc koncerta uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kam sekos

multimediāls lāzeru uzvedums virs Brīvības pieminekļa, kurš vakara gaitā tiks atkārtots vairākkārt.

Pēc svinīgā pasākuma iedzīvotāji aicināti doties uz Esplanādi, kur interaktīvajā video instalācijā varēs izveidot savu unikālo svētku saktu, kas stilizēti veidota no Latvijas reģionu tautas tērpu rakstu ornamentiem. Esplanādē svētku noskaņu radīs DJ Japānis.

Svētku vakarā gar pilsētas kanālu posmā no Latvijas Nacionālās operas līdz Brīvības laukumam un pie Bastejkalna Rīgas iedzīvotājus priecēs dzīvās uguns objekti "Gaismas upe". Savukārt Arkādijas parkā tiks izvietots "Gaismas dārzs", kas ietvers uguns un gaismas instalācijas svētku noskaņās.

Citi Valsts svētku pasākumi Rīgā

Sākot no 6. novembra līdz pat 19. novembrim, patriotiskā mēneša ietvaros galvaspilsētā notiks dažādi valsts svētkiem veltīti pasākumi, kurus apmeklēt aicināts ir ikviens interesents.

6. novembrī pie Latvijas Kara muzeja norisināsies Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskura iedegšana un Militārās tehnikas izstāde.

No 7. līdz 19. novembrim norisināsies patriotisma nedēļa muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs", kā arī no 11. novembra uz Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" fasādes būs vērojama digitāla izstāde "Bērni zīmē Latviju", kurā būs izvietoti Rīgas skolu un mākslas studiju bērnu un jauniešu darbi, kuros viņi ir attēlojuši Rīgu un Latviju.

Tāpat "Mazās ģildes" "Facebook" un "YouTube" kontos no 11. līdz 19. novembrim būs skatāma dokumentālā filma "Apcirkņi".

Rīgas Porcelāna muzejā 11. un 18. novembrī ikviens interesents var iesaistīties tematiskā porcelāna dekorēšanas darbnīcā "Mēs". Nodarbības vadīs muzejpedagoģes Astra Kaprāne un Vita Lukstiņa.

Visa pasākumu programma skatāma šeit

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti