Par Nacionālās mākslu vidusskolas direktori iecelta Jolanta Vjakse

Atkārtotajā konkursā uz mākslu izglītības kompetences centra "Nacionālā mākslu vidusskola" direktora amatu astoņu pretendentu konkurencē uzvarējusi Jolanta Vjakse, informēja Kultūras ministrija (KM).

Vjakse jaunajam amatam nepieciešamās prasmes un pieredzi ieguvusi, strādājot Daugavpils Universitātes padomē, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā kā lektore, nodibinājumā "Vidzemes attīstības aģentūra" kā tā valdes locekle, direktore un Eiropas Savienības fondu projektu, arī publisko iepirkumu komisijas vadītāja. Vjakse bijusi arī ilggadēja Latvijas Darba devēju konfederācijas Reģionālās attīstības un nodarbinātības jomu eksperte, septiņus gadus īstenojusi Eiropas Sociālā fonda projektu "Profesionālo skolu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un praksēs uzņēmumos," ieviešot mūsdienīgu profesionālās izglītības mācību formu.

Vjakse absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības universitāti, iegūstot ekonomikas maģistra grādu reģionālās ekonomikas un plānošanas jautājumos. Šobrīd tiek turpinātas doktorantūras studijas Daugavpils Universitātē reģionālās ekonomikas jautājumu analīzē.

Jaunā direktore norādīja, ka sadarbībā ar kolēģiem plāno arī turpmāk attīstīt vidusskolu kā mākslas izcilības mācību centru. 

KONTEKSTS:

Konkursu uz Nacionālās mākslu vidusskolas direktora amatu izsludināja pēc tam, kad tās direktors Jānis Ziņģītis pēc paša vēlēšanās nolēma pamest amatu.

Pirmajā reizē konkurss noslēdzās bez rezultāta, tāpēc to izsludināja atkārtoti.

Pretendentus uz direktora amatu vērtēja īpaši izveidota komisija, kuras priekšsēdētāja – KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietnieks – KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, komisijas locekļi: Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas direktors, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītāju padomes priekšsēdētājs Viesturs Mežgailis, Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūrizglītības nodaļas ekspertes Ina Masule un Elita Barisa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti