Kultūra

Valmieras teātrī jaunajā sezonā plānoti 12 jauniestudējumi

Kultūra

Daugavpils «Muzikālajā augustā» klausāma grupa «Alaska Dreamers» un Saulius Petreikis

LU Botāniskajā dārzā atklāj studentu īsfilmu kino vakarus

Studentu īsfilmas Botāniskajā dārzā – emocijām un provokācijām bagātas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Rīgā atklāj kino vakarus. Mēneša garumā sadarbībā ar Rīgas Starptautisko filmu festivālu “2ANNAS” tiks izrādītas vietējo un ārzemju studentu īsfilmas. Kino vakaru rīkotāji norāda, ka studentu filmas ir emocijām un provokācijām bagātas, turklāt dažādo valstu programmas ļaus skatītājam salīdzināt arī mentalitātes.

Turpmāk augusta trešdienu vakaros Latvijas Universitātes Botāniskā dārza šķūnī notiks studentu kino vakari, piedāvājot gan latviešu, gan ārzemju topošo kino profesionāļu īsfilmu programmu. Jauno režisoru darbi radīs ieskatu par studentiem un jauniešiem aktuālām tēmām.

“Latvijas Kultūras akadēmijas studentu filmām raksturīgi tas, ka tajās piedalās daudzi zināmi aktieri. Filmās redzama Baiba Broka, kura piedalās daudzās studentu filmās. Filmu izlasē būs redzama Lienes Lindes filma “Septiņas neveiklas seksa reizes”, un tajā pašu Lieni atveido Inga Tropa. Liene Linde pati ir ierindota starp desmit daudzsološākajiem jaunajiem kinorežisoriem,” stāsta filmu festivāla “2ANNAS’’ pārstāve Agnese Krastkalne.

Viņa arī izceļ Gata Ungura filmu „Ludis”: “Tajā galvenajās lomās Gatis Gāga, Kaspars Pūce, Kaspars Dumburs, Marija Linarte. Filma ir ļoti interesanta, krāsaina. Par neliela miestiņa sadzīvi un cilvēkiem tajā, un smieklīgi skumja.”

Latvijas Kultūras akadēmijas studentu darbus izrādīs pirmajos divos trešdienu vakaros. To vidū arī filma “Baroni” par tēva un dēla piedzīvojumu, vedot pārdot sarkankoka galdu, lai par iegūto naudu veidotu filmu. Abi varoņi nemitīgi iekuļas nepatikšanās un pie viena apskata vecas lauku baronu muižas filmēšanas vietai.

Programmā iekļautā īsfilma “Medību diena” kino vakarā, iespējams, radīs arī asākas sajūtas. Savukārt sociāli aktuālām tēmām pievērsta uzmanība kādā pētnieciskā īsfilmā par “Islāma valsti” jeb “Daīš” Latvijā.

Vēl 23. un 30.augustā Botāniskajā dārzā būs skatāmas Igaunijas un Portugāles studentu īsfilmu programmas, kas ļaus skatītājiem arī salīdzināt dažādās jauno režisoru mentalitātes izpausmes īsfilmās.

Īsfilmu programma “Studentu kino vasara” ieskandinās rudenī gaidāmo Rīgas starptautisko filmu festivālu “2ANNAS”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti