Dienas ziņas

Džūkstes muzejā atver pasaku istabu

Dienas ziņas

Būs vairāk enerģētikas speciālistu

Kritiķe un režisores vērtē "Sarkanā Meža" pirmās sērijas

Kritiķe un režisores par «Sarkano mežu»: Sarežģīta tēma, ko mēģināts izstāstīt intriģējoši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 3 mēnešiem.

Lieliski aktieri un ļoti sarežģīta tēma, ko mēģināts izstāstīt saistoši un intriģējoši - tā LTV daudzsēriju filmu “Sarkanais mežs” vērtē profesionāļi.

Kopš 2.marta pie LTV skatītājiem ir nonākusi jaunā daudzsēriju filma “Sarkanais mežs”, kas  stāsta par aizraujošiem un līdz šim maz zināmiem notikumiem, kas pēc Otrā pasaules kara risinājās Baltijā. 

Filmas notikumi risinās 1949. gadā, kad angļu izlūkdienests MI6 cenšas iegūt informāciju par situāciju Padomju Savienības okupētajā Baltijā. Vitolds (Jēkabs Reinis) kopā ar citiem latviešiem ikdienā strādā smagu darbu karjeros, bet viņa līgava Velta (Agnese Cīrule) ir medmāsa. Viņi sapņo doties uz ASV, krāj naudu, plāno kāzas un kārto nepieciešamos dokumentus, jo ASV rūpīgi atlasa emigrantus. Taču Vitolds izlemj piedalīties misijā dzimtenē, un cerība mainīt vēsturi maina viņa dzīvi.

Jaunā Latvijas Televīzijas vēsturiskā seriāla pirmās divas sērijas nedēļas sākumā tika izrādītas pašiem iesaistītajiem – aktieriem, filmas veidotājiem un visiem tiem cilvēkiem, kas palīdzēja seriālam tapt.  

Dokumentālo filmu režisore Dzintra Geka sacīja, ka “tas ir milzīgs, milzīgs darbs, un scenārijs ir labs, [..] ļoti ļoti labi sākās”.

Televīzijas un dokumentālo filmu režisore Linda Olte norādīja, ka “ir brīnišķīgi, un ļoti vērtīgi tas, ko puiši un meitenes šajā komandā dara, jo, protams, ka mēs varam runāt par dažādiem laika periodiem, bet tas stāsts, ko viņi ir izcēluši, izgaismo, un tas, ko viņi rāda, ir ļoti vērtīgi, jo tā ir atkal jauna vēstures stunda mums visiem”.

Geka arī piebilda, ka “scenārijs ir pietiekami bagātīgs, nav tikai viena vai divas līnijas, es esmu ieintriģēta un gribu zināt, kā tas viss tālāk attīstīsies, bet nu cepuri nost – aktieri, mūsu latviešu aktieri, brīnums, un jāprot ar viņiem strādāt un to prot [režisors] Armands Zvirbulis”.  

“Man ļoti patīk neviennozīmīgums, kas ir varoņos, nekas nav tikai balts, melns, pat ne sarkans, nezin kāds vēl, man ļoti patīk tas delikātums, kas ir cilvēku attiecībās, un man liekas, ka viņi diezgan labi prot uzturēt intrigu, jo ir vēlme redzēt pēc 2 sērijām trešo. Es domāju, ka būs vēlme redzēt arī tālāk, un tas ir tas solis, pakāpiens, lai Latvijā daudzsēriju filma spētu konkurēt ar filmu uz lielā ekrāna,” vērtēja kino kritiķe Daira Āboliņa.

LTV  pirmās daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” sērijas varēs redzēt sestdien, 2.martā, plkst.21.25 LTV un Replay.lv, un turpmāk vēl 11 sestdienas pēc kārtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti