Karlovi Varu festivālā - pirmizrāde trim latviešu filmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Karlovi Varu starptautiskajā kinofestivālā, kas piektdien ir sācies Čehijā, pirmizrādi piedzīvos trīs ar Latviju saistīti darbi - mūsu valsti šogad festivālā pārstāv Laila Pakalniņa, studija "VFS Films" un režisore Signe Birkova, informē Nacionālais kino centrs.

Divas no šīm filmām ir atlasītas festivāla galvenajam dokumentālo filmu konkursam - starp 10 pretendentiem uz "Kristāla globusu" ir Lailas Pakalniņas režisētais trīs valstu kopražojums dokumentālā filma "Karote" un režisores Ksenijas Ohapkinas filma "Nemirstīgie". 

Trešais Latvijas dalībnieks Karlovi Varu festivālā ir kinorežisore Signe Birkova, kura izvēlēta dalībai organizācijas "European Film Promotion" programmā "Future Frames" – šī programma pulē desmit jaunus un daudzsološus režisorus no dažādām Eiropas valstīm, prezentējot tos kā Eiropas kino nākamo paaudzi. Dalībvalstu ieteiktie un festivāla komandas atlasītie režisori piedalīsies intensīvā četru dienu programmā, kas ietver viņu jaunākās filmas starptautisko pirmizrādi, īpašas meistarklases, ko vada starptautiski atzīti kino profesionāļi, tikšanās ar kino industrijas profesionāļiem – festivālu programmētājiem, filmu izplatīšanas aģentiem, producentiem un citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti