Francijā fotogrāfi radoši izmanto laiku, kad Parīze ir tukša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai vīrusa uzliesmojuma laikā nesēdētu mājās, bet izmantotu laiku lietderīgi, tajā pašā laikā ievērojot noteiktos ierobežojums, dažādi mākslinieki atrod veidus, kā radoši izpausties. Piemēram, Francijā fotogrāfi izmanto iespēju uzņemt fotogrāfijas Parīzē bez cilvēku klātbūtnes.

Parīze vienmēr piesaistījusi cilvēkus no visdažādākajām pasaules valstīm. Tā ir viena no apmeklētākajām vietām, kur ielās parasti virmo dzīvība. Tagad ielas ir tukšas. Šo neierasto situāciju nolēmuši izmantot fotogrāfi, lai izpētītu un iemūžinātu Parīzi bez tik ierastajiem ikdienas trokšņiem.

Fotogrāfs Kirils Zanetači stāsta:

“Redzēt Parīzes bulvārus pilnībā tukšus ir nedaudz spocīgi, bet ļoti iespaidīgi. Jūtamies tā, it kā pilsēta piederētu tikai mums.”

Fotogrāfs dzīves laikā pieredzējis daudz, bet nekad nebūtu varējis iedomāties, ka dienas laikā stāvēs pilnīgi tukšā Konkordijas laukumā vai kādā citā slavenā pilsētas vietā. Tagad viņš un citi profesionāļi, kuriem sniegta atļauja, ik dienu iemūžina šo īpatnējo periodu, kuru pieredz vēsturiskā pilsēta.

Fotogrāfs Bruno Levijs atzīmē: ''Ir patīkami redzēt pilsētu bez cilvēkiem, bez pārdevējiem, dizaineriem. Pilsēta zaigo pat bez tiem tūkstošiem automašīnu. Tagad redzu vietas tā, kā ilgi tās nebija apskatāmas.”

Kā filmā vai kādā neiespējamā situācijā – tā fotogrāfi raksturo pašreizējo situāciju, kad iespējams izstaigāt Parīzi, izpētīt tās tik bagāto arhitektūru, kultūras un vēstures pieminekļus bez cilvēku klātbūtnes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti