Festivālā «Artdocfest/Riga» notiks kino projektu prezentācijas un simpozijs

4. starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga", kas norisināsies no 1. līdz 8. martam, piesaka kino projektu prezentācijas un simpoziju.

Jau otro gadu "Artdocfest/Riga" rīko dokumentālo filmu projektu konkursu, kurā piedalās neatkarīgi filmu autori no valstīm, kas savulaik bijušas PSRS sastāvā. Pateicoties "Artdocfest/Riga" fonda izveidei, tiek sniegta iespēja atbalstīt to filmu tapšanu, kuras atlasītas vairāku kārtu konkursā. "Jo īpaši vēlamies atbalstīt autorus, kuri apliecina spēku un drosmi stāstīt par patieso situāciju valstīs, kurās valdošā vara apspiež brīvību un demokrātiju. Atbalstām arī neatkarīgu autoru filmas no Ukrainas, kur valsts dienaskārtībā ir aizsardzība pret noziedzīgu agresiju," norādīja festivāla rīkotāji.

Kopumā "Artdocfest/Riga" šogad ir saņēmis 120 dokumentālā kino projektu pieteikumus, no kuriem aizstāvēšanai atlasīti 12. Aizstāvēšana notiks "Artdocfest/Riga" atklāšanas dienā – 1. martā pulksten 14.00. Tā kā Krievijā dzīvojošie autori pašreizējā starptautiskā un iekšpolitiskā saspīlējuma situācijā, kad atklāti nosodīt karu vai diktatūru nav iespējams, ir spiesti izmantot pseidonīmus, arī projektu pieteikumu aizstāvība nebūs publiska.

Otrs kino industrijai adresētais pasākums ir "Artdocfest/Riga" simpozijs" ar diskusijām par aktualitātēm dokumentālā kino pasaulē. Tradicionālajās filmu veidotāju brokastu sarunās tiks izkristalizētas tēmas, ko apspriest simpozija divos sarunu formātos – debatēs un intervijā. Žurnāla "Rīgas Laiks" līdzdibinātājs Uldis Tīrons intervēs vēsturnieku Ādamu Mihniku, savukārt debatēs piedalīsies ne tikai režisori, kuru filmas pārstāvētas 4. "Artdocfest/Riga" programmā, bet arī citi dokumentālā kino režisori, industrijas pārstāvji un "Artdocfest Open" konkursa žūrijas locekļi. Simpozijs notiks 7. martā pulksten 11.00 un 14.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti