Rīta Panorāma

Vācija atjaunos pastāvīgu kontroli uz robežām

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Gunti Pujātu

Volta Disneja kinostudijai 100

Volta Disneja kinostudijai – 100

Pirmdien, 16. oktobrī, 100 gadu jubileju atzīmēja leģendārā Volta Disneja kinostudija. Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā par godu šim notikums sarīkota īpaša izstāde, pati kompānija laidusi klajā jaunu filmiņu, uzsverot, ka visus šajos un citos projektos iesaistītos vieno mīlestība uz animāciju un kino.

"Es atceros, ka bērnībā redzēju "Dusošo skaistuli" un "101 dalmācieti". Kad tās iznāca, tas bija diezgan pārsteidzoši. Būt kopā ar Disneju un iespēja strādāt šajā studijā, ir vismaz neliels ieguldījums lielajā mantojumā, ko Volts Disnejs aizsāka un saglabāja," gandarīts ir animators un filmu ieskaņotājs Eriks Goldbergs. 

Par izstādi Londonā sākts domāt jau pirms pieciem gadiem. Un nu 1400 kvadrātmetru platībā izvietotas desmit galerijas. Katrai no tām ir atšķirīgas, ar Volta Disneja filozofiju saistītas tēmas – stāsti un personības, animācija un maģija, mūzika un skaņas, kā arī inovācijas. Šeit ir oriģināli mākslas darbi, kostīmi un rekvizīti, dažādi citi priekšmeti no uzņēmuma vēstures, kā arī vietas, kur nofotografēties.

Cilvēkiem, kurus uzrunā tieši ekrāna maģija, kompānija radījusi jaunu animācijas īsfilma ar nosaukumu "Reiz studijā". Filmiņā darbojas 543 Disneja varoņi no vairāk nekā 85 pilnmetrāžas un īsfilmām, bet galvenā ir Mikipele, kas tos aicina uz pulcēšanos kopējai bildei par godu apaļai jubilejai.

Savukārt kinoteātros visā pasaulē, atzīmējot Disneja studijas simtgadi, tiks rādītas 10 animācijas filmas, kas tiek uzskatītas par studijas klasiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti