ASV kinoteātros Japānas noskaņas

Pirmo vietu ASV un visas Ziemeļamerikas kino topā nedēļas nogalē ieņēma Japānas animācijas filma "Zēns un gārnis". Arī trešajā vietā ir uzlecošās saules zemes lente "Godzilla minus one".

"Zēna un gārņa" autors Hajao Mijadzaki nav jaunienācējs kino industrijā, un, pateicoties vairāk nekā 50 gadus ilgai veiksmīgajai karjerai, tiek dēvēts par Japānas Voltu Disneju. Viņa veidotā animācijas lente "Gariem līdzi" pirms 22 gadiem ieguva Oskara balvu, un meistars radošo tvērienu nav zaudējis.

Jaunā filma vēsta par kādu zēnu, kurš zaudējis māti un, pelēkā gārņa vadīts, neviļus nonāk citā pasaulē, kur vienlaikus mīt dzīvie un mirušie. Kāds kino apskatnieks vietnē "Rotten Tomatoes" to nodēvēja par vizuāli aizraujošu stāstu, kas atspoguļo labāko drosmīgajā mūsdienu animācijā un populārajā mākslā, un līdzīgi ir arī citi vērtējumi.

Nav īpaši jāiepazīstina arī ar otro lenti un tās galveno varoni Godzillu. Kopš galvu reibinošas kino debijas 1954. gadā milzīgais briesmonis ieguvis popularitāti visā pasaulē, un šoreiz tas iegrūž kara izpostīto valsti vēl smagākā situācijā.

Arī par šo filmu skatītāju un kritiķu  atsauksmes ir pozitīvas, jo filmā esot lieliski specefekti, izklaidējošs sižets, kas papildināts ar aizraujošiem cilvēciskiem stāstiem. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti