Filma «Dragūni» starptautisko pirmizrādi piedzīvos Atlantas filmu festivālā

Atlantas filmu festivāls, kurš ir viens no apmeklētākajiem filmu festivāliem Amerikā, savā programmā iekļāvis Reiņa Ūbeļa psiholoģisko šausmu filmu "Dragūni". Festivāla laikā tā piedzīvos starptautisko pirmizrādi, pavēstīja filmas veidotāji.

Atlantas filmu festivāls notiks jau 48. reizi, un ik gadu to apmeklē vairāk nekā 28 000 apmeklētāju, kino nozares pārstāvju un filmu veidotāji. Ūbeļa filma tika izraudzīta no vairāk kā 7500 pieteikumiem, ko iesniedza 118 valstis. Savas debijas filmas šajā festivālā izrādījuši tādi mākslinieki kā Spaiks Lī, Deivids Gordons Grīns, Roberts Rodrigess, RuPaul un citi.

Šobrīd festivāls izziņojis tikai pirmās sešas no plašās pilnmetrāžas filmu programmas. Kā apgalvoja festivāla programmas direktors Džonatans Kierans: "Pirmās izziņotās pilnmetrāžas filmas reprezentē drosmīgas vīzijas un ir mums kā atklājums, ar ko vēlamies dalīties ar festivāla apmeklētājiem. Šīs filmas sniedz ieskatu tam, kāda būs pārējā festivāla programma."

Festivāls norisināsies no 25. aprīļa līdz 5. maijam. Pirmajam atlasītajam sešiniekam pievienosies vēl vismaz 140 citu filmu, kas tiks atlasītas no iesniegtajiem darbiem. Marta beigās tiks publicēts viss programmas klāsts.

Reiņa Ūbeļa filma šobrīd iziet festivālu ciklu un jau rudenī būs skatāma Latvijas kinoteātros.

Filma "Dragūni" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2. februārī. Filma stāsta par jaunu pāri, kas nonāk veca meža ieskautā muižā un satiek noslēpumainos Dragūnu dzimtas pārstāvjus, informēja filmas pārstāvji.

"Lielajā Kristapā" režisora Reiņa Ūbeļa pilnmetrāžas filma "Dragūni" saņēmusi labākās debijas filmas nomināciju. Tā veidota psiholoģiskās šausmu filmas žanrā, kas Latvijas kinematogrāfijā ir sastopams reti.

Filmas notikumu centrā ir topošo vecāku Pāvela un Sabīnes nonākšana kādā veca meža ieskautā muižā, kurā saimnieko noslēpumainie Dragūnu dzimtas pārstāvji. Pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt no groteskā meža prom, abi attopas atpakaļ muižā brīdī, kad Sabīnei ir sākušās dzemdības.

Kā izsakās pats režisors:

"Šausmu un fantāziju žanra filmām ir milzīgs potenciāls atklāt cilvēka dabu. Kā ir teicis franču dzejnieks un režisors Žans Kokto – "vēsture ir patiesība, kas pārtop par meliem; mīts ir meli, kas kļūst par patiesību"."

Filmu veidojusi studija "Griffonmark" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti