«Kilograms kultūras 2018» ceremonijā uzstāsies «Carnival Youth» un Reinis Zariņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 2 mēnešiem.

Latvijas sabiedrisko mediju nozīmīgākais notikums kultūrā – balvas “Kilograms kultūras 2018” pasniegšanas ceremonija notiks 26. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā. Aizvadītā kultūras gada notikumus atcerēsies ceremonijas vadītāji – Henrieta Verhoustinska un Jānis Holšteins-Upmanis. Tiešraidē no plkst. 21.15 ceremoniju varēs skatīties LTV1 un "RePlay.lv", kā arī klausīties Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā.

Skatītājus un klausītājus priecēs unikāli muzikālie priekšnesumi, kas gatavoti īpaši ceremonijai, informēja Latvijas Televīzijā. Uzstāsies viens no izcilākajiem Latvijas pianistiem – Reinis Zariņš, grupa “Carnival Youth”, daudzu starptautisku koru konkursu laureāti – koris “Kamēr…” un citi mākslinieki.

Šoks un jaunumi ir kultūras garša – tas ir šī gada balvu pasniegšanas ceremonijas vadmotīvs, un galvenais jautājums – kuri kultūras notikumi piesātinātajā simtgadē Latvijas iedzīvotājiem palikuši atmiņā visspilgtāk un saņēmuši vislielākās simpātijas. 26. februārī tiks pasniegtas balvas deviņās kategorijās – literatūra, teātris, vizuālā māksla, mūzika, kino, mantojums, pārsteigums, notikums un kultūrvieta.

Kategorija “Kultūrvieta” ir šī gada lielākā intriga, jo skatītāji un klausītāji paši pieteica kultūras baudīšanas vietas nominācijai un paši arī balsoja finālā. Lai noskaidrotu finālistus pārējās astoņās kategorijās, Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM.lv žūrija diviem skatītāju balsojumiem – vasarā un ziemā – izvirzīja savā redzējumā oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus, un skatītāju balsojums noteica finālistus un arī uzvarētājus.

“Man ir tā priekšrocība, ka es jau zinu laureātus, jo esmu ne vien balvas žūrijas locekle, bet arī redaktore. Balsošanas rezultāti dažās kategorijās ļoti pārsteidz, bet kopumā – arī ļoti patīk! Nepacietīgi gaidu, kā tos uzņems publika un paši nominanti,” intrigu par balsojuma rezultātiem iezīmē raidījuma “Kultūršoks” vadītāja, teātra kritiķe un ceremonijas vadītāja Henrieta Verhoustinska.

Savukārt LTV Kultūras ziņu vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis atzīst: “Vadīt “Kilograms kultūras” ceremoniju man būs liels pagodinājums. Ņemot vērā, ka pats esmu radošās jomas pārstāvis, man tā būs patīkama atkalsatikšanās ar kolēģiem un paziņām.”

Verhoustinska norāda, ka ceremonijas vadīšana viņai būs nozīmīgs izaicinājums: “Ceremonijas veidotāju izvēle uzrunāt mani kā vienu no tās vadītājiem ir spilgta ilustrācija teicienam – nekad nesaki nekad. Jo moderēt diskusijas, intervēt kadrā un starmešu gaismās vadīt apbalvošanas norisi tomēr nav viens un tas pats.”

Šī gada jaunums ir ceremonijas norises vieta – Latvijas Mākslas akadēmija. Tā izvēlēta vairāku iemeslu dēļ – šogad ēka svin savu simtgadi, akadēmija gadu desmitiem ir gan šokējusi, gan piedāvājusi jaunu skatījumu uz zināmām lietām, un galu galā tās vide ir vienlaikus kā svinīga, tā demokrātiska.

“Jau esmu paviesojies ceremonijas norises vietā un varu droši apgalvot, ka vakars būs mājīgs, skaistu muzikālo priekšnesumu pilns un ļoti interesants,” atzīst Holšteins-Upmanis. Ceremonijā ar īpaši sagatavotiem priekšnesumiem uzstāsies izcilais pianists Reinis Zariņš, kurš, lai piedalītos pasākumā, speciāli lido no Londonas. Uzstāsies Latvijas Nacionālā baleta solisti, tāpat vakaru bagātinās neskaitāmu starptautisko konkursu laureāti – koris “Kamēr...”, grupa “Carnival Youth” un brāļi Petrauski.

Katras kategorijas uzvarētāji saņems īpašo Kultūras kilogramu un 1000 EUR naudas balvu no Rietumu Bankas labdarības fonda, kas atbalsta balvu un ceremonijas norisi.

“Kilograms kultūras 2018” balvu pasniegšanas ceremonijas tiešraide – 26. februārī plkst. 21.15 LTV1, "RePlay.lv", kā arī LR1 un LR3 – Klasika.

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Balvas “Kilograms kultūras 2018” žūrijā darbojas sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Eva Johansone, Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, Latvijas Radio 3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode, Latvijas Radio programmu vadītāji un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska un Toms Treibergs. Balvas tiks pasniegtas jau astoto gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti