Rīta Panorāma

Intervija ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

Eirovīzijā Latviju pārstāvēs Dons ar dziesmu "Hollow"

Dons pēc uzvaras «Supernovā»: Kadrā asaras arī man aizgāja pa gaisu

Pēc uzvaras konkursā "Supernova", kurā izcīnīta iespēja Latviju pārstāvēt Eirovīzijā, dziedātājs Dons saņem neskaitāmus apsveikumus un ar lielu nepacietību gaida, kad sāksies darbs pie priekšnesuma uz Eiropas lielās skatuves. Sagatavošanās dziesmu konkursam maijā mūziķim ir prioritāte – tās dēļ atlikta arī jaunā albuma izdošana.

Dons ar dziesmu "Hollow" uzvarēja "Supernovas" finālā 10. februārī un kļuva par šī gada Latvijas Eirovīzijas pārstāvi. ""Imants Ziedonis ir teicis: "Šausmīgi daudz patiesību. Nojukt var, ja nav savējās." Tas ir tas kodols, kā es sajūtu šo dziesmu, šo vēstījumu par to, kas notiek apkārt un kā mēs redzam sevi starp visu šo notikumu gūzmu, un cik tas viss reizēm pieriebjas, un tad gribas izlauzties brīvībā," mūziķis dziesmu raksturoja LTV raidījumā "Rīta Panorāma". "Tad nāk ticība rītdienas cerības staram, ka viss būs labi, – kaut kādā vienā mirklī vismaz mēs atkal pieredzēsim brīdi, kad viss ir labi. Tā ir tā mana bildīte, ko es redzu sev priekšā, – ka es ķeros pie tā mazā komētas stariņa, lai tas aiznestu tālāk pār tumšajiem spēkiem."

Atskatoties uz konkursa "Supernova" finālu, Dons stāstīja:

"Tās trīs minūtes [uz skatuves] prasa emocijas sakoncentrēt visvairāk, un tad, kad tas ir izdarīts, tad ir tas saucamais atlaidiens un tad nāk asaras, citreiz smiekli var nākt – visādi emociju izvirdumi. Kadrā asaras arī man aizgāja pa gaisu. Tas ir normāli, es tāds raudulis esmu."

Uz jautājumu, vai ir apcerējis, kas šogad ir viņa panākumu atslēga, Dons sprieda: "Es vienkārši darīju to, ko es daru, – es stāstu stāstu, un šis bija viens no tiem stāstiem. Strādāsim pie priekšnesuma lielajā Eirovīzijā un stāstīsim stāstu no jauna."

Dziedātājs arī atklāja, ka uzvara "Supernovā" jau nesusi izmaiņas viņa turpmākajos radošajos plānos – gatavošanās Eirovīzijai nu kļūst par prioritāti, kas nozīmē, ka nākas atlikt jaunā albuma izdošanu. "Bija plānots aprīlī izdot albumu. Es ļoti atvainojos, bet diemžēl albums nāks ārā augusta pirmajā nedēļā. Šobrīd sagatavošanās darbs Eirovīzijai tomēr ir primārs," stāstīja Dons.

KONTEKSTS:

Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā 2024. gadā pārstāvēs dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow". Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova", kurā tiek izraudzīts Eirovīzijas pārstāvis, gan skatītāji, gan žūrija māksliniekam piešķīra pirmo vietu.

Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē Latvijas dziesma izskanēs otrajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Otrajā pusfinālā balsos arī trīs no "Lielā piecinieka" valstīm – Spānija, Itālija un Francija. Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks 7. maijā, savukārt fināls – 11. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti