Rīta Panorāma

Čella un bandūras smeldzīgā simbioze

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Grupa "Sudden Lights" gatavojas Lielajam koncertam

VIDEO: Pirmo un vienīgo reizi televīzijā izskan grupas «Sudden Lights» izpildīta «Čikāgas piecīšu» dziesma

Kopā divas reizes – Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmas" studijā un Mežaparka Lielajā estrādē 2. septembrī – izskanēs unikāls grupas "Sudden Lights" trimdas latviešu ansambļa "Čikāgas piecīši" dziesmas "Mūsu mīlestība" izpildījums.

Kā informēja grupas pārstāvji, pagaidām nav plānots izdot šo skaņdarbu kā singlu. Tas ir radīts, gatavojoties "Lielajam koncertam" Mežaparkā, kur dažādu muzikālo žanru mūziķi izpildīs dažādu gadsimtu un paaudžu komponistu radītas dziesmas, kas ierindojamas Latvijas mūzikas "Zelta fondā".

Tie ir populāri Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča un citu zināmu komponistu skaņdarbi – tautā iemīļoti, saviļņojoši un spilgti laikmeta liecinieki un pavadoņi, kā arī blakus šiem – pēdējo gadu desmitu laikā radītās vērtības, kuras jau šobrīd guvušas tautas atzinību, atzīmēja koncerta rīkotāji.

"Lielais koncerts" norisināsies šī gada 2. septembrī Mežaparka Lielajā estrādē. Populārās mūzikas zvaigznāju koncertā pārstāvēs gan tādi šobrīd slavas zenītā esoši mākslinieki kā "Sudden Lights", "Instrumenti", Būū, "Citi zēni", "The Sound Poets", "Mazais princis", Aminata un Aija Andrejeva, gan arī populārās mūzikas leģendas – "Jumprava", "100.  debija", Žoržs Siksna un Igo.

Hiphopa žanra fanus iepriecinās pašmāju reperi Gustavo, rolands če un "Singapūras satīns". Tradicionālās mūzikas skaņas ar mūsdienīgām improvizācijām koncertā apvienos koklētāja Laima Jansone, par opermūzikas žanru rūpēsies kontrtenors Sergejs Jēgers, savukārt klasisko mūziku pārstāvēs Lielbritānijā rezidējošais, starptautiski zināmais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Par simfonisku vērienu koncertā rūpēsies Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, kā arī Rīgas kamerkoris "Ave Sol", savukārt ritmiskus akcentus skaņdarbiem piešķirts DJ Monsta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti