Kultūras ziņas

Ērika Boža "Dažas nenotikušas izstādes"

Kultūras ziņas

Muzeja sirds atgriežas mājās

Izdod Dziesmu svētku foto stāstu

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem fotogrāmata un DVD

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai atsvaidzinātu atmiņas par aizvadītās vasaras 11.Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tapusi fotogrāmata “Tādi mēs es@m” un sadarbībā ar Latvijas Televīziju izdots spilgtāko notikumu apkopojums 30 minūšu filmā DVD formātā.

Pirmo reizi Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatori nolēmuši izveidot paliekošu dāvanu svētku dalībniekiem, skolotājiem un Latvijas skolām.

"Dziesmu svētki Rīgā ir tikai vienu nedēļu, tas ir brīnums, kad esam visi kopā. Svētku laikā ir milzīgi daudz emociju un tad, kad svētki beidzas, pēkšņi liekas, ka ir tukšums, kaut kā pietrūkst, un tad no gadu uz gada mums rodas dažādas domas un idejas, kā turpināt," skaidro Dziesmu un dejo svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Tapuši trīs kopdarbi  - dziesmu un deju svētku ābece, kurā var iepazīties ar svētku sagatavošanas posmiem un viedokļiem par svētkiem. Sadarbībā ar Latvijas Televīziju ir izveidota 30 minūšu filma, kurā fiksēti košākie svētku brīži. Bet pirmo reizi ir tapusi foto grāmata “Tādi mēs esam”, kurā no 22 000 fotogrāfu Ilmāra Znotiņa, Aivara Liepiņa un Edmunda Mickusa iesūtītām fotogrāfijām atlasītas 500.

"Tas process notiek ik pēc pasākuma, pat pasākuma laikā mēs apmaināmies. Es esmu ar velosipēdu, es braukāju, jo fotogrāfiem pat nav laika man sūtīt caur internetu. Tehnoloģijas it kā ir attīstījušās, bet tas ātrums un darba specifika neļauj šai brīdi to izmantot pilnībā. Un tad vienkārši ar izjūtām – protams, tu mēģini arī saglabāt to, lai visi tiktu, jo katrs jau grib sevi ieraudzīt tajās bildēs," stāsta grāmatas idejas autors Rojs Dauburs.

"Arī slavenais mēģinājums – ģenerālmēģinājums ir vienā no atvērumiem. Mēs esam tomēr fotogrāfi – dokumentālisti, mēs neesam mākslas fotogrāfi, un to mēs izlaist nedrīkstējām un nevarējām. Fiksēts ir viss, bet tā dominējošā emocija ir smaids un prieks par to, ka viņi ir daļa no šī lielā procesa," saka fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

Grāmatas un filma tiks dāvinātas visām skolām un tirdzniecībā pieejamas nebūs, bet, lai uzdāvinātu vienu eksemplāru īpaši, grāmatas autori vēlas sameklēt enerģisko puisi, kura portrets izraudzīts vāka bildei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti