Dienas ziņas

Mazie veikali ceļ trauksmi par depozīta sistēmu

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Toms Bricis: Dziesmu svētkos būs gan svelme, gan lietus

Toms Bricis: Dziesmu svētkos būs gan svelme, gan lietus

Latvijas Televīzijas laika ziņu virsdiriģents Toms Bricis aicina Dziesmu un deju svētkos gatavoties ļoti plašai gaisa temperatūras starpībai. Dziesmu svētki iesāksies ar lietainu laiku. Nedēļas sākumā gaidāmi vēsi vakari, bet svētku izskaņā prognozē lielu svelmi. Kā sagatavoties svētkiem no laikapstākļu skatpunkta?   

"Nedēļas laikā laikapstākļi Latvijā nekad nav noturīgi un stabili. Un šī brīža prognozes rāda, ka tieši nedēļas sākums – pavēss. Rīgā pēcpusdienās ap un līdz 20 grādiem. Brāzmains vējš. Ik pa laikam lietus," pastāstīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

"Bet nedēļas otrā pusē laiks kļūs sausāks, saulaināks un karstāks, un prognozes pieļauj, ka Dziesmu svētku nedēļas nogalē temperatūra Rīgā var būt ap 30 grādiem, kas jau prasa citu izturību, nevis siltas drēbes un lietus mēteļus," piebilda Bricis.

Svētkos noteikti līdzi jāņem lietus mēteļi un siltākas jakas vakariem. Gaišas, plānas drēbes karstajām dienām un saules aizsargkrēms.

"Ultravioletais starojums joprojām ir augsts, un pēc izlīšanas noderēs siltākas drēbes vakaram. Jo pēc lietus vakari ir vēsi. Ja mēģinājumā trāpīts ar lietu kopā, tad siltākas drēbes un pat vilnas zeķes noderēs," ieteica Bricis.

Tieši tāpat par apģērbu jāpadomā skatītājiem. Un nereti tieši karstumu izturēt ir grūtāk nekā lietus lāses.

"Ja līst lietus, tad mētelis. Bet karstā laikā bieži aizmirst, ka jādzer daudz ūdens, jāvelk plānas drēbes, cepure ar nagu. Par karstumu aizmirst biežāk," norādīja Bricis.

Pirmdiena pēc svētkiem, kas ir oficiāla brīvdiena, arī varētu būt jauka.

"Tik tālu prognozes ir ļoti aptuvenas, bet ir pamatotas cerības, ka 9. jūlijs jeb noslēgums būs ar ļoti labu laiku, saulainu, siltu un pat karstu, tad jācer, ka arī brīvdiena pēc svētkiem būs vasarīga un patīkama," pastāstīja Bricis.

Tādi gaidāmi svētki – no vēsiem vakariem, kad kārtīgu tautu meitu sasildīs vien villaine vai karstasinīgs tautu dēls, līdz svelmei svētku izskaņā, kad nedrīkst aizmirst par ūdeni un pavēni.  

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas  Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti