Uz un no Dziesmu un deju svētku koncertiem Mežaparkā būs papildu vilcieni

Dziesmu un deju svētku nedēļā papildus norīkoti vairāki vilcieni Mežaparka Lielajā estrādē notiekošo pasākumu apmeklētāju ērtībām. Tie paredzēti gan nokļūšanai uz koncertiem 6. un 9. jūlijā, gan mājupceļam agros 7. un 10. jūlija rītos, paziņojumā medijiem informēja AS "Pasažieru vilciens".

6. un 9. jūlijā vilcieni atbilstoši esošajam grafikam un papildus iekļautajiem reisiem no plkst. 16.07 pēcpusdienā līdz koncertu sākumam maršrutā Rīga–Mangaļi kursēs vidēji ik pēc pusstundas.

Maršrutā Mangaļi–Rīga 7. jūlijā, naktī pēc 6. jūlija Koru lielkoncerta, būs pieci papildu reisi ar 20 minūšu intervālu starp tiem no plkst. 00.10 līdz plkst. 01.30.

Savukārt 10. jūlijā, naktī pēc 9. jūlija Noslēguma koncerta, maršrutā Mangaļi–Rīga būs pieci papildu reisi no plkst. 1.00 līdz plkst. 2.10.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

To pasažierus Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā sagaidīs speciāli norīkoti vilcieni līdz Siguldai (atiešanas laiks plkst. 2.18), Jelgavai (atiešanas laiks plkst. 2.32), Aizkrauklei (atiešanas laiks plkst. 2.32) un Tukumam (atiešanas laiks plkst. 2.37). Plkst. 2.18 Mangaļos piestās vilciens uz Skulti, kas no Rīgas Centrālās stacijas izbrauks plkst. 2.00.

Nākamie papildu reisi ir pielāgoti Sadziedāšanās nakts noslēgumam – 10. jūlija agrā rītā paredzēti trīs reisi maršrutā Mangaļi–Rīga no plkst. 4.30 ar 20 minūšu intervālu starp tiem. To pienākšanas laiki Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā ir saskaņoti ar regulārā grafika vilcieniem virzienos uz reģioniem.

Gājiens no Mežaparka Lielās estrādes līdz Mangaļu stacijai aizņem aptuveni 25 minūtes.

"Pasažieru vilciens" arī aicina pasažierus būt uzmanīgiem, gaidot vilcienu Rīgas virzienā, jo tas tiks padots pie tā saucamā salas perona jeb starp sliedēm.

Apskatīt aktuālo vilcienu kustības grafiku un ērti iegādāties biļetes ir iespējams gan "Pasažieru vilciena" tīmekļvietnē, gan mobilajā lietotnē.  

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti