Salstošā koncertzāle «Rīga» kaitē Zinātņu akadēmijas ēkai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpinās kaislības ap koncertzāli “Rīga”, kas atrodas Latvijas Zinātņu akadēmijas mājā. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija atzinusi, ka apkures neesamība aukstajā laikā daļā Zinātņu akadēmijas ēkas nenāk par labu visai celtnei.

Pagaidām gan ēkai, kas ir arhitektūras piemineklis, būtisks kaitējums nav konstatēts, tomēr netiek izslēgts, ka apkures atslēgšana varētu nelabvēlīgi ietekmēt interjera apdari.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija atzīst, ka tai nav tādas varas, lai liktu pieslēgt apkuri, taču tā aicinājusi Zinātņu akadēmiju meklēt kompromisu, lai nekaitētu savām telpām. Kaut arī Zinātņu akadēmija inspekcijas pārstāvjiem esot paudusi mutisku apņemšanos siltumapgādi pieslēgt, sarunā ar Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņām" akadēmijas pārstāve to neapstiprināja.

Kā vēstīts, Zinātņu akadēmija ar koncertzāli “Rīga” lauzusi telpu nomas līgumu, to pamatojot ar īres maksas un komunālo pakalpojumu parādiem. Kamēr līguma laušanu izvērtē tiesa, akadēmija koncertzālei atslēgusi gan apkuri, gan elektrību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti