Kultūras ziņas

Vērtē, salīdzini, balso!

Kultūras ziņas

Latvijā pirmā lieldrukas grāmata

Juris Millers pret Zinātņu akadēmiju

Koncertzāle «Rīga» sola atsākt darbu; «Sadales tīkls» elektrības piegādi atjaunot negatavojas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās izvietotā koncertzāle "Rīga", kam kopš rudens nav apkures, bet ar jauno gadu atslēgta arī elektrības piegāde, darbu sola atsākt tuvākajās dienās. Siltumu būšot iespējams nodrošināt vai nu ar ģeneratoriem, vai arī gadījumā, ja tiesa Zinātņu akadēmijai liks atjaunot zālē elektroapgādi. Tā apgalvo koncertzāles vadītājs Juris Millers.

Kopš pērnā gada vidus Zinātņu akadēmija lauzusi telpu nomas līgumu, jo "Rīgas koncertzāle" nemaksājot par nomu un komunālajiem pakalpojumiem. Savukārt Juris Millers līguma uzteikumu uzskata par nelikumīgu. Tādēļ pašlaik noris vairākas tiesvedības. Strīdu un nenotikušu koncertu dēļ uzņēmumam esot radīti vairāku simtu tūkstošu eiro zaudējumi, pauž Millers.

Juris Millers stāsta par konfliktu ar Zinātņu akadēmiju
00:00 / 01:12
Lejuplādēt

"Šobrīd pasākumi koncertzālē ir saplānoti līdz 2018.gadam. Pārdoto biļešu daudzums ir vairāki desmiti tūkstošu biļešu - pārdotas uz pasākumiem, kuru norise ir paredzēta, un mēs šeit runājam tikai par publiskajiem pasākumiem. Vēl ir vesela virkne ar pasākumiem, kuri ir slēgtie pasākumi, kurus ir pieteikuši uzņēmumi saviem darbiniekiem, arī mācību cikls "Mūzika tev" - tie ir apmēram septiņi, astoņi tūkstoši skolēnu, kuru izglītības process arī varētu būt apdraudēts," skaidro Millers.

"Šajā brīdī pirmos pasākumus, kuri bija paredzēti sestdien un svētdien, esam pārcēluši uz mēneša  beigām, cerot uz to, ka tiesas ceļā tuvāko dienu laikā mums izdosies atrisināt situāciju ar stacionāro elektrības apgādi. Ja tas neizdosies, tuvāko pasākumu norisei mēs izmantosim ģeneratorus, jo mēs esam uzņēmušies saistības pret trešajām personām. Savukārt tālāk tad mēs būsim spiesti gaidīt galējo tiesas spriedumu, kas, es neticu, ka būs ātrāk kā gada laikā pirmās instances tiesā," norāda Juris Millers.

Tikmēr uzņēmums "Sadales tīkls" pirmdienas, 4.janvāra, pēcpusdienā norādījis, ka koncertzālei "Rīga" elektroapgādi nenodrošinās. Zinātņu akadēmija vēstulē esot skaidrojusi, ka telpu nomnieks nespēj gādāt, lai elektroietaises ekspluatētu droši, turklāt to izmantošana esot bīstama.

Savukārt Tieslietu ministrijā Latvijas Radio skaidroja, ka šis ir tipisks civiltiesisks strīds, kuru atrisināt var tikai abas puses vai tiesa. Līdz risinājumam nav pieļaujama zaudējumu radīšana otrai pusei, bet elektrības atslēgšanu par tādiem varētu uzskatīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti