Pamatēdiens „Sēņu ragū“
Sastāvdaļas
- Svaigs kāposts - 1/4 gb.
- Rupjmaize - 5 šķēles
- Lauku olas - 5gb
- Šampinjoni - 500 g
- Cūkgaļas šķiņķis - 70 g
- Smalki rīvēts siers - 100 g
- Bekons - 300 g
- Skābais krējums
- Salvija
- Etiķis
- Zaļumi
Pagatavošana
Sagriež maizi kubiņos, atsevišķā traukā smalki sagriež kāpostu. Šampinjonus sagriež uz pusēm.
Uzkarsētā katlā apcep kubiņos sagrieztu bekonu, pievieno kāpostus, maisot cep 2 minūtes. Pievieno šampinjonus un 5 minūtes ļauj apcepties. Beigās pievieno skābo krējumu un rukolu.
Katliņā uzkarsē 200 ml ūdens, pievieno etiķi. Pēc garšas pievieno šķipsnu sāli un piesit olu klāt, vāra 1 minūti.
Servē porcijās
Uz šķīvja kārto apcepto gaļu ar dārzeņiem, apber ar smalki rīvētu sieru un virsū liek etiķī vārītu olu. Dekorē ar šķiņķa šķēli.