Pienā un olā apcepta brioša maize ar sviestā ceptu bumbieru un ābolu šķēlītēm – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 1 mēneša.

Ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" šoreiz devās uz Garkalni pie Vulfas kundzes un viņas saimnieces Gundegas Pumpures. Ko haskiji dara brīvajā laikā no sporta un pajūga vilkšanas?! Mežā, svaigā gaisā pēc pastaigas ar suņiem un ar lielu ēstgribu kopīgi taps taivāniešu "Gua Bao" maizītes ar kraukšķīgām vistu strēmelītēm un saldais ar bērnības garšu.

Pienā un olā apcepta brioša ("brioch") maize ar sviestā ceptu bumbieru un ābolu šķēlītēm recepte

Sastāvdaļas maizei:

  • 135 g miltu
  • 8 g sausā rauga
  • 25 g trekna piena
  • 4 g sāls
  • 15 g cukura
  • 1 ola
  • 100 g sviesta
  • 25 ml eļļas

Sastāvdaļas piena un olas maisījumam:

  • 2 olas
  • 100 g piena
  • 50 g cukura

Likšanai uz maizītes

  • 2 āboli
  • 2 bumbieri
  • Avenes
  • piciņa sviesta
  • brūnais cukurs

Gatavošana:

  1. "Atdzīvina" raugu, samaisot to ar siltu pienu un cukuru.
  2. Tad jauc visas sastāvdaļas kopā un raudzē 1-2 stundas.
  3. Tad to pārcilā un liek maizes klaipa formā, kur vēl raudzē vienu stundu.
  4. Maizi cep 180 grādos 20-30 minūtes.
  5. Pagatavo olas un piena maisījumu no 2 olām, 100 g piena un 50 g cukura. Visu kārtīgi sakuļ.
  6. Kad maize ir pilnībā atdzisusi, to sagriež biezās šķēlēs, izmērcē olas-piena maisījumā, liek uz pannas cepties no vienas un otras puses.
  7. Pa virsu maizei liek sviestā un brūnajā cukurā apceptas ābolu un bumbieru šķēlītes. Maizīti papildina ar kādu svaigu aveni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti