Sastāvdaļas:
Čapatī mīklai:
- 300 g kviešu miltu
- 50 ml olīveļļas
- 180 ml ūdens
- sāls
Humusam:
- 200 g konservētu turku zirņu (auna zirņu)
- 100 ml olīveļļas
- sāls
- 30 g tahīnī (sezama sēklu pasta)
- 1 daiviņa ķiploka
- ½ citrona sulas
- ēdamkarote strīķēta kumina
Vēl nepieciešams:
- burrata siers (viens uz diviem čapatī rullīšiem)
- salātu lapas
- svaigi burkāni
Var pasniegt arī ar ceptiem saldajiem kartupeļiem.
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu: ūdeni sajauc ar eļļu un sāli. No miltiem gatavo ligzdu un vidū lej daļu no šķidruma. Kārtīgi izmaisa un tad pievieno atlikušo šķidrumu. Ir gandrīz neiespējami pateikt pilnīgi precīzu miltu un šķidruma attiecību - tas jāregulē pašā procesā. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai tā vairs nelīp pie rokām.
- Mīklai ļauj 15 minūtes atpūsties.
- Tad mīklu dala vienlīdzīgās daļās un izmanto roku spēku, lai izveidotu plānus plāceņus. Protams, ir atļauts izmantot mīklas rulli, bet ir vērts pamēģināt ar rokām.
- Cep uz uzkarsētas virsmas no abām pusēm, bet neļauj apdegt, jo pēcāk būs grūtāk ietīt.
- Gatavo humusu: zirņus ar visu sulu liek blenderī. Pievieno eļļu, tahīnī pastu, ķiploku, sāli, citrona sulu un kuminu, un blendē līdz viendabīgai konsistencei.
- Uz izceptās mīklas liek zirņu krēmu, tad salātu lapas, sagrieztu burkānu un pusi no burrata siera. Visu akurāti ietin un liek cepties.
Ēd ar rokām un nekautrējās notašķīties.