Kā labāk dzīvot

Ar ieguldījumiem vērtspapīros Latvijā nodarbojas salīdzinoši maz cilvēku

Kā labāk dzīvot

Kā Latvijā sokas ar tiešsaistes pakalpojumu pielāgošanu cilvēkiem ar invaliditāti

Šokolāde labvēlīgi ietekmē veselību: cik daudz to ēst un kādu izvēlēties

Šokolādes fondants – recepte mājās viegli pagatavojamam desertam

Šefpavārs Ēriks Dreibants šokolādi sauc par vienu no garšīgākajiem kulinārijas produktiem. Viņš Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" padalījās ar mājās viegli pagatavojama šokolādes fondanta recepti.

Nepieciešams:

  • 200 grami šokolādes (70% kakao)
  • 200 grami sviesta
  • 100 grami cukura
  • 100 grami miltu
  • 6 olas

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru, izkausē sviestu, uzmanīgi ūdens peldē kausē šokolādi (pārkarsēta šokolāde vairs nebūs derīga).

Savieno sviestu ar šokolādi, pievieno šo maisījumu saputotajām olām, kā arī pievieno miltus. Ar mikseri vai roku lēni maisot, izveidosies bieza masa. To liek trauciņos. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep 10–12 minūtes.

Cilvēkiem patīk, ka izceptu šokolādes fondantu pārgriež un iztek šokolāde. Pavāru triks – ielej masu formiņā, pa vidu ieliek vēl šokolādes gabaliņu. Tas izkusīs un iztecēs.

Fondantu pasniedz siltu, tas labi garšos ar saldējumu.

Citas šokolādes desertu receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti