„Tā piparkūku smarža, tā visur nāk man līdz. Kad ieeju kādā veikalā vai iestādē un tad darbinieces saka: „Vai, Jūs taču smaržojat pēc piparkūkām!””
Dace Cine piparkūkas cep savās mājās Kuldīgā. Tur arī tās grezno ar krāšņām glazūru krāsām un citiem dekoriem. Viņa ar lielu aizrautību stāsta, kā, piemēram, top piparkūku formas.
„Izdomāt var pilnīgi jebko. Tad, kad izdomāju, ko man vajadzētu, es uzzīmēju uz papīra formu, lieku uz mīklas un izgriežu. Ja formai ir pieprasījums, tad palūdzu, lai man šādu formu izloka. Kazu arī nākamajam gadam izdomāju ar bardiņu - baltu, deguna vietā šokolādes sirsniņa. Tā, lai sanāk interesantāk,” stāsta Dace.
Piparkūku cepšanas procesā, tieši greznošana ir Daces iecienītākā nodarbe.
„Ja tā iznāk un man patīk, ja nesanāk, domāju, ko pielikt klāt, tad rādu visiem, redz kāda sanāca skaista, tas man ļoti patīk.”
Ziemassvētkos cilvēkiem patīk ne tikai ar svētku atribūtiku rotātas piparkūkas, tik pat interesantas un krāšņas ir Daces Cines ceptās piparkūku zemenes. Ar ko viņas ceptās piparkūkas atšķirsies no citu mājražotāju gardumiem: "Manas piparkūkas būs ar rudzu miltiem. Īsto variantu mīklai vēl neesmu atradusi, kad varētu teikt, tur neko vairs nevajag pārveidot.”
Mājražotāja no Kuldīgas piparkūkas cep tikai gadu un joprojām ir radošos meklējumos, kā izcept pašu labāko un tikai viņai raksturīgo piparkūku.