Latvijā
Aicinājumam Lielajā talkā sakārtot pagrabus Rīgā maza atsaucība
Aicinājumam Lielajā talkā sakārtot pagrabus Rīgā maza atsaucība
Vēl viena Lielā talka aizvadīta - Rīgā sestdien kopīgiem spēkiem kopa, posa un labiekārtoja vairāk nekā 130 vietas. Rīgas dome rosināja talciniekus sakārtot arī pagrabus, kas varētu noderēt kā patvērums ārkārtas situācijās, tomēr  atsaucība aicinājumam nebija liela.
Kur likt savu laiku nokalpojušo vai saplīsušo spoguli?
Kur likt savu laiku nokalpojušo vai saplīsušo spoguli?
Kur likt vecos, nokalpojušos vai apnikušos spoguļus, un kā tiem dot jaunu dzīvi? Tos noteikti nevajadzētu atstāt ne dabā, ne pilsētvidē, nevar mest arī atkritumu konteinerā, kas domāts stiklam. Vēl lietojamos spoguļus var nodot, lai tie iegūtu otro vai pat trešo dzīvi.
Ukraiņi darba meklējumos. Bet kam mēs esam vajadzīgi?
Ukraiņi darba meklējumos. Bet kam mēs esam vajadzīgi?
Darbs Latvijā ir, un piedāvājumu ir daudz – varu to personīgi apstiprināt. Es pastāvīgi caurlūkoju lielākos resursus – tie ir Nodarbinātības valsts aģentūra, CV.lv, Visidarbi.lv, SS.com, esmu apmeklējis vakanču gadatirgus. Taču mana pirmā darba meklēšanas pieredze Rīgā deva pozitīvu rezultātu tikai pēc trim mēnešiem un 40 adresātiem izsūtītiem CV. Tā kā esmu, kā man šķiet, saprātīgi domājošs, es sapratu, ka man kā kandidātam jāiziet cauri tādiem "filtriem" kā valoda, vecums, specializācija.
Lielajā talkā sakopj pagrabus ārkārtas situācijām, apkaro latvāņus un sakārto zemūdens pasauli
(papi...
Lielajā talkā sakopj pagrabus ārkārtas situācijām, apkaro latvāņus un sakārto zemūdens pasauli (papildināts)
Lai sakoptu un labiekārtotu vidi, visā Latvijā sestdien risinās Lielā talka, kas notiek jau 17. reizi, un sniedz iespēju katram izvēlēties tīkamāko talkošanas vietu un veidu. Rīgā un Ogres novadā talkas dalībnieki sakārto pagrabus, lai tos varētu izmantot kā patvertnes ārkārtas situācijās, bet Jelgavā no drazām attīra Driksnas upes gultni. Pavasaris arī ir ļoti piemērots laiks, lai cīnītos pret latvāņiem. 
Sestdien nebūs pieejams «eParaksts»
Sestdien nebūs pieejams «eParaksts»
Nedēļas nogalē notiks "eParaksta" sistēmu migrācija uz tās jauno tehnoloģisko platformu. Tāpēc 27. aprīlī visu diennakti iedzīvotājiem un organizācijām nebūs pieejami "eParaksta" rīki.
Piemin 38 gadus kopš sprādziena Čornobiļas atomelektrostacijā
Piemin 38 gadus kopš sprādziena Čornobiļas atomelektrostacijā
Pirms 38 gadiem 26. aprīļa nakts notikumi neatgriezeniski izmainīja tūkstošiem cilvēku dzīvi. Sprādziens Čornobiļas atomreaktorā nav aizmirsts. Tā sekas – tūkstošiem priekšlaicīgi mirušo un sakropļoto. Lai likvidētu katastrofas sekas, no visas Padomju Savienības uz Čornobiļu nosūtīja vairāk nekā pusmiljonu cilvēku. Vairākus tūkstošus arī no Latvijas. Ik gadu Stradiņa slimnīcas pagalmā šajā datumā traģēdijā cietušie atceras vienu no lielākajām katastrofām cilvēces vēsturē un to, kā padomju režīms sagrāva nevainīgu cilvēku veselību.
Uz slimnīcu pēc konsultācijas? RAKUS neatliekamās palīdzības ārstus pārslogo pieaugošais pacientu sk...
Uz slimnīcu pēc konsultācijas? RAKUS neatliekamās palīdzības ārstus pārslogo pieaugošais pacientu skaits
Pamatīgi pieaugot pacientu skaitam, Rīgas Austrumu slimnīcas (RAKUS) neatliekamās palīdzības ārsti bažījas, vai visiem spēs sniegt savlaicīgu palīdzību. Lai gan pašu smagāko pacientu skaits nemainīgs, krietni biežāk uzņemšanas durvis ver tie, kuri atbrauc vai atnāk paši. Daudzi nācēji ģimenes ārstu neapmeklē vispār, bet izmeklējumus un konsultācijas vēlas saņemt uzreiz slimnīcas uzņemšanā. Tas pārslogo tur strādājošos, un pieaug gaidīšanas laiks ikvienam, kas neatliekamos gadījumos var būt arī dzīvības cenā.
Uz Latvijas austrumu robežas iespējamo pretinieku apturēšanai sāk veidot aizsarggrāvjus
Uz Latvijas austrumu robežas iespējamo pretinieku apturēšanai sāk veidot aizsarggrāvjus
Šobrīd uzsākta Latvijas austrumu robežas militārā stiprināšana un pretmobilitātes plāna īstenošana. Tā ir daļa no Baltijas aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību atbalsta punktu izveidi – aizsardzības pozīcijas karavīriem un nocietinātas aizsardzības pozīcijas, dažādus šķēršļus, prettanku grāvjus, munīcijas un mīnu noliktavas.
Jaunatne pulcējas 11. jauniešu Saeimā
Jaunatne pulcējas 11. jauniešu Saeimā
Parlamentā šodien uz komisiju sēdēm un plenārsēdi jau 11. gadu sanāca Jauniešu Saeima. Tā ir iespēja ne tikai savām acīm redzēt, kā ikdienā strādā tautas priekšstāvji, bet arī iegūt jaunu informāciju un pamudinājumu nākotnes studijām.
Varakļāni un Madona gatavojas kopējai nākotnei
Varakļāni un Madona gatavojas kopējai nākotnei
Saeima nodevusi izskatīšanai komisijās grozījumus likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu. Par novada vadību gan varēs uzzināt vien pēc pašvaldību vēlēšanām nākamgad. Tikmēr šobrīd iedzīvotāji un pašvaldības optimistiski raugās kopējā nākotnē.
Bijušo Rēzeknes mēru Bartaševiču lūdz apsūdzēt par nedeklarētiem īpašumiem 16 gadu garumā
(papildinā...
Bijušo Rēzeknes mēru Bartaševiču lūdz apsūdzēt par nedeklarētiem īpašumiem 16 gadu garumā (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 26. aprīlī nodeva Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka bijušais Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") 16 gadu garumā valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījis pilnīgu informāciju par darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem un fiziskajām personām kopsummā par gandrīz 270 000 eiro, informēja KNAB.
«Jaunā Vienotība» vēršas KNAB ar aizdomām par slēpto aģitāciju pret partiju
«Jaunā Vienotība» vēršas KNAB ar aizdomām par slēpto aģitāciju pret partiju
Politisko partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vēršas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar iesniegumu par slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas vēršanu pret partiju apvienību ar mērķi graut tās reputāciju un mazināt popularitāti priekšvēlēšanu laikā. Šādu paziņojumu medijiem izplatīja "Jaunā Vienotība" divas dienas pēc tam, kad informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītājs paziņoja par bijušā "Vienotības" ģenerālsekretāra Arta Kampara mēģinājumu ietekmēt 2014. gadā notikušo Saeimas vēlēšanu rezultātus.
Vecrīgā iezīmētas 26 elektroskrejriteņu un velo novietošanas zonas
Vecrīgā iezīmētas 26 elektroskrejriteņu un velo novietošanas zonas
Vecrīgā iezīmētas pirmās 26 mikromobilitātes rīku – elektroskrejriteņu un velosipēdu – novietošanas zonas. Kā paredz jaunie Rīgas pašvaldības saistošie noteikumi, tikai šajās zonās Vecrīgā no 1. maija drīkstēs novietot mikromobilitātes rīkus, informēja Rīgas dome.
«Delna» izmēģina rīku uzņēmumu ar «sarkanajiem karogiem» identificēšanai
«Delna» izmēģina rīku uzņēmumu ar «sarkanajiem karogiem» identificēšanai
Joprojām ir tādi uzņēmumi, kas importē preces no Baltkrievijas un Krievijas, bet vienlaikus arī piedalās publiskajos iepirkumos Latvijā. Vai ir veids, kā to nepieļaut? Risinājumu tam meklē biedrība "Sabiedrība par atklātību – Delna", kas izstrādājusi jaunu digitālo rīku. Tā prototipu "Delna" prezentēja, tomēr publiski pats rīks nav pieejams. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd