Rīta Panorāma

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju Martu Grigali

Koncertizrāde par mīlestību un kaisli - "Pēc pusnakts"

Stāsts par sievietes dažādajām šķautnēm koncertizrādē «Pēc pusnakts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Koncertizrāde “Pēc pusnakts” ir stāsts par sievieti, kurai ir tik dažādas šķautnes – viena  liriska, maiga, mierīga, otra – koķetīga, strauja, nevaldāma. Divas dažādības ir arī dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo un horeogrāfe Gabija Bīriņa, kura stāstu veido kopā ar klasisko pianistu Andreju Osokinu un sitaminstrumentālistu Elviju Endeli.

„Pa pusei miegā, pa pusei realitātē. Tas, ko mēs pa dienu nelaižam ārā, ko mēs paslēpjam, ko nevaram kontrolēt sapnī,” par muzikālo izrādi stāsta Gupalo.

Viņa ir radošais dzinulis koncertprogrammai „Pēc pusnakts”. Gupalo strādā vienā programmā kopā ar saviem domubiedriem – klasiskās mūzikas pianistu Osokinu, horeogrāfi un dejotāju Bīriņu un sitaminstrumentālistu Endeli sakausē stāstu par vienas sievietes divām pretrunīgajām šķautnēm.

„Kad vienam cilvēkam ir gan maigā puse, gan mežonīgā puse. Mums ar Katrīnu tas lieliski izdodas, caur argumentiem, sulīgiem strīdiem, kurus gan nevar nosaukt par strīdiem, mums iznāk kaut kas ļoti foršs ārā,” atzīst Bīriņa.

Līdzīgi sapņiem koncerta laikā būs neprognozējami sižeta pavērsieni, kas izpaudīsies arī mūzikā – no klasikas līdz džeza improvizācijai.

Pianists Andrejs Osokins pirmo reizi spēlēs džeza mūziku.

„Izaicinājums ir pirmo reizi dzīvē uz skatuves spēlēt džeza improvizācijas, kas klasiskās mūzikas pianistam ir grūti, bet arī interesanti un aizraujoši. Katram no mums ir mirklis, kad varam improvizēt, kaut ko no savām zināšanām pielikt klāt,” pauž Osokins.

„Mēs to visu taisām ar savu kaut kādu interesantu un atsevišķu pieskārienu. Ar katru nākamo mēģinājumu tas atšķiras no dziesmas oriģinālās versijas,” piebilst Endelis.

Gupalo mūziku izvēlējusies no aizvadītā gadsimta 20.-60. gadu amerikāņu zelta repertuāra.

Skanēs arī Merilinas Monro dziedātās populārās melodijas.

„No vienas puses, tur būs tāda roķīga interpretācija par „I put a spell on you”, no citas puses -  ir arī kaut kas džezīgs, kaut kas no mūsu klasiskā skatījuma. Jāatrod dziesmai veids, kā es to izpildu, arī aktieriski,” uzsver Gupalo.

Koncertprogramma „Pēc pusnakts” pirmizrādi piedzīvos Liepājā „Lielajā dzintarā” 14.februārī. Pēc tam to varēs noskatīties dažādās Latvijas koncertzālēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti