«Positivus» galvenie mākslinieki šogad - Elija Goldinga, Igijs Pops, «M83»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gadā "Positivus" festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, viena no pēdējām rokmūzikas dzīvajām leģendām Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa "M83". Festivālā "Positivus", kas šovasar svinēs savu desmito jubileju, uzstāsies arī tādi ievērojami mākslinieki kā "Years & Years", "Hot Chip", "Air", John Newman, "Grimes", Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, "Oh Wonder" un daudzi citi.

Festivāla organizators Ģirts Majors norāda: "Šis ir iespaidīgākais spožu mākslinieku saraksts, kādu līdz šim izdevies pulcēt. "Positivus" festivāla apmeklētājiem būs pamatīgi jānopūlas, lai nepalaistu garām spilgtākos, interesantākos un iedvesmojošākos koncertus šo trīs jubilejas dienu garumā."

Piektdien, 15.jūlijā, uz festivāla galvenās skatuves uzstāsies spožā, talantīgā un visā pasaulē novērtētā britu popmūziķe Elija Goldinga.

Sestdien, 16.jūlijā, galveno skatuvi pārņems gan mūzikas industrijā, gan Holivudā augstu novērtētie "Grammy" nominanti "M83", kuru dziesmas iekļautas vai visu jauniešu auditorijai paredzēto blokbāsteru skaņu celiņos.

Savukārt svētdien, 17.jūlijā, uz "Lattelecom" skatuves kāps amerikāņu rokmūzikas dzīvā leģenda Igijs Pops, kurš joprojām tur augstu paceltu rokmūzikas karogu arī pēc vairāk nekā pusgadsimta mūzikas industrijā.

Britu elektronikas skatuvi "Positivus" festivālā pārstāvēs Lielbritānijas topu pirmo vietu iekarotāji "Years & Years", kā arī mūzikas pasaules prestižākajām balvām, tostarp "Grammy" un "Mercury Prize" nominētie "Hot Chip", savukārt franču elektroniku - pasaulslavenais duets "Air".

Turpinot "Positivus" festivāla iedibināto tradīciju - aicināt mūziķus ar milzīgu izaugsmes potenciālu - īpašu noskaņu uz "Nordea" skatuves uzburs eksperimentētāja kanādiete Grimes, kā arī viens no 2016.gada karstākajiem atklājumiem - britu altpopa duets "Oh Wonder." Mākslinieku sarakstā ir arī leģendārais amerikāņu soula un blūza dziedātājs Charles Bradley un aizgājušā laikmeta slavinātājs Richard Hawley. Lielus nākotnes panākumus mūzikas zinātāji prognozē arī Bruklinas ambientā poproka apvienībai "Cigarettes After Sex", kas līdz ar virkni citu mūziķu, tostarp hiphoperiem "Ho99o9", britu indie rokgrupu "Arthur Beatrice" un citiem, kuplinās "Positivus" festivāla jubilejas programmu.

Latvijas mūzikas skatuve šovasar festivālā tiks pārstāvēta tās visdaudzveidīgākajās izpausmēs - uzstāsies pasaulē zināmākā latviešu metāla grupa "Skyforger", latviešu hiphopa veterāns Ozols, rokgrupa "Dzelzs vilks", jaunās zvaigznes "Carnival Youth", Alise Joste, grupa "Mielavs un pārcēlāji", "DaGamba" un citi.

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" sešām skatuvēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti