Jauno izpildītāju festivāls «Riga Symphony 2016» pulcēs vokālistus no 27 pasaules valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektais starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Riga Symphony 2016” Latvijas galvaspilsētā norisināsies no 2. līdz 6.decembrim. Tā laikā Rīga uzņems jaunos vokālistus no 27 pasaules valstīm, kuri cīnīsies par galveno balvu - „Grand Prix”.

Festivālā viesosies dalībnieki no Lielbritānijas, Izraēlas, Vācijas, Itālijas, Somijas, Krievijas, Alžīrijas, Gruzijas un citām valstīm.

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" 5.decembrī notiks festivāla noslēguma koncerts "Riga Symphony 2016 – Charity Gala” un labāko dalībnieku apbalvošanas ceremonija. Svētku koncertā piedalīsies konkursa uzvarētāji visās sešās nominācijās, kas cīnīsies par festivāla galveno balvu – „Grand Prix” un naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Šogad līdzās tradicionālajām konkursa nominācijām – “Akadēmiskais vokāls”, “Tautas dziesma”, “Džeza improvizācija”, “Populārā mūzika – pasaules hīts”, “Oriģināldziesma” – pievienojusies jauna – “Raimonda Paula dziesma”, veltīta izcilā latviešu komponista 80. jubilejai.

Īpašo viesu statusā šogad ir vokālās skatuves skolas “Pumpuriņi” absolventes duets „Dvīnes”, kas izpildīs dziesmas no savas jaunākās koncertprogrammas. Jau piekto gadu visi ienākumi no biļešu tirdzniecības sadarbībā ar labdarības organizāciju “Palīdzēsim.lv” tiks ziedoti Piejūras internātpamatskolai.

Festivāla žūrijā kā ik gadu darbojas pazīstami mūzikas jomas pārstāvji, augsti kvalificēti bērnu un jauniešu skatuves mākslas speciālisti no dažādām valstīm, kā arī starptautisku festivālu un konkursu rīkotāji. Šogad jaunos talantu vokālās dotības vērtēs komponists Raimonds Pauls,  festivāla “Slāvu bazārs” direktors Aleksandrs Sidorenko, dziedātājs un komponists Normunds Rutulis, pianists Viktors Ritovs, operdziedātāja Evita Zālīte un vairāk nekā divdesmit citi mūzikas pasaules pārstāvji no dažādām valstīm.

“Piektais festivāls – tas ir sava veida atskaites punkts,” saka festivāla ''Riga Symphony''  prezidente Jeļena Švilpe. “Konkurss ir audzis apmeklētības ziņā, bet pats galvenais kvalitatīvi –  šogad Rīga uzņems pašus labākos jaunos izpildītājus no visas pasaules. Gandrīz visi no viņiem ir nozīmīgu godalgu ieguvēji vai pazīstami ar savu dalību tādos projektos kā “Golos”, “X-Factor”, “Eurovision” un citos. Tāpat festivālu apmeklēs vairāk nekā 40 vadošie mūzikas producenti, kas uzstāsies ar meistarklasēm, darbosies žūrijā un sniegs individuālus ieteikumus katram konkursa dalībniekam. Esmu laimīga, ka mums ir izdevies savā pilsētā sapulcēt vienkopus tik daudz talantu – tas jaunajiem latviešu vokālistiem ir nozīmīgi un motivējoši.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti