FOTO un VIDEO: «Lielā mūzikas balva 2016» - spilgtākie priekšnesumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Otrdien, 7.martā, pasniegtas "Lielās mūzikas balvas" septiņās nominācijās. Par gada mūziķi atzina vijolnieci Evu Binderi, bet balvu "Mūža ieguldījums" saņēma diriģents Edgars Račevskis un čelliste Ellionora Testeļeca. Lsm.lv piedāvā ieskatīties vakara spilgtākajos priekšnesumos, bet video ar balvu ieguvēju pateicības runām var noskatīties ŠEIT.

"Gada labākā mūziķa" balvai nominētais Nacionālās operas solists Jānis Apeinis apbalvošanas ceremonijā izpildīja "Eskamiljo Kuplejas" no operas "Karmena". Apeinis uzstājās kopā ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestri diriģenta Normunda Vaica vadībā.

Vakaram pavisam ritmisku noskaņu piešķīra sitaminstrumentu kvartets "Perpetuum ritmico" ar Keiko Abes priekšnesumu "Vilnis". Kvartets bija nominēts nominācijai "Gada koncerts".

Vakara nozīmīgākās balvas ieguvēja, gada mūziķe Eva Bindere un šai pašai balvai nominētais pianists Reinis Zariņš izpildīja  Morisa Ravela "II daļu no otrās sonātes vijolei un klavierēm".

Balvai "Gada jaunais mākslinieks" nominētais čellists Kristaps Bergs un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO)  Andra Pogas vadībā atskaņoja Frīdriha Guldas "I daļu no čellkoncerta". LNSO arī ieguva balvu "Gada koncerts" kopā ar Marisu Jansonu, Raimondu Paulu un Valsts akadēmisko kori “Latvija”.

Gada jaunais mākslinieks Daumants Liepiņš skatītājus pārsteidza ar Sergeja Rahmaņinova darbu "Etīde - glezna klavierēm la minorā op.39 nr.6"

Pianists Reinis Zariņš un LNSO Andra Pogas vadībā atskaņoja Morisa Ravela darbu "III daļa no klavierkoncerta Sol mažorā".

LNSO  Andra Pogas vadībā spēlēja Antonīna Dvoržāka "Slāvu deju sol minorā op.46 nr.8".

Apbalvošanas cerominijā uzstājās arī Latvijas Nacionālās operas (LNO) koris un orķestris diriģenta Aigara Meri vadībā ar Šarla Guno priekšnesumu "Valsis" no operas "Fausts". "Fausts" uzvarēja nominācijā "Gada uzvedums", bet Latvijas Nacionālās operas koris saņēma balvu nominācijā "Izcils sniegums gada garumā".

Žūrija: Par mūsu mūzikas ainu varam būt ļoti lepni

Par to, kāda šobrīd ir mūsu mūzikas aina, varam būt ļoti lepni – tā atzīst žūrijas pārstāvji – Maruta Rubeze un Andris Vecumnieks.

Maruta Rubeze un Andris Vecumnieks: Varam būt lepni par mūsu mūzikas ainu
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

"Man personiski prieks par to, ka nominantu sarakstā šogad bija tādi vārdi, kas vēl nav pazīstami plaši pasaulē, bet viņu profesionālais veikums pilnībā atbilst augstajiem standartiem, ko žūrija ir izvirzījusi "Lielās mūzikas balvas" nominantu statusam," sacīja Vecumnieks.

"Es domāju, ka visi varam būt lepni, kāda ir mūsu mūzikas aina, lai kāda tā būtu, mainoties gadiem," uzsvēra Rubeze.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti