Elizabete Balčus pārstāvēs Latviju mūzikas konferencē «The Great Escape» Lielbritānijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 18. līdz 20. maijam Lielbritānijas pilsētā Braitonā norisināsies ikgadējā mūzikas konference un festivāls "The Great Escape", kurā šogad vienīgā ne tikai no Latvijas, bet arī no visām Baltijas valstīm, sniegt divus koncertus uzaicināta mūziķe Elizabete Balčus. Jau šonedēļ Elizabete ir devusies koncerttūrē uz Lielbritāniju, Nīderlandi un Vāciju.

Festivāls "The Great Escape" ik gadu atklāj perspektīvākos mūziķus no visas pasaules, lai trīs dienu garumā pieskandinātu 30 koncertzāles visā Braitonā. Mūziķu sniegumu vēro aptuveni 3500 mūzikas industrijas profesionāļi un vairāk nekā 15 000 apmeklētāju, tādējādi padarot šo par vienu no lielākajiem un nozīmīgākajiem showcase festivāliem visā pasaulē.

Lielbritānijā Elizabete ievērota jau iepriekš - pērn Elizabete izdeva albumu “Conarium”, kas Kembridžas radio “Cambridge 105” ietverts 2016.gada labāko alternatīvo albumu topā kā trešais labākais, kā arī viņas muzikālās dotības novērtētas dažādu mūzikas apskatnieku recenzijās.

"The Great Escape" Elizabetei būs iespēja parādīt Latvijas jaunāko avantpopa mūziku, kuru veido akadēmiskās un elektroniskās mūzikas sintēze, ar nozīmīgu lomu virtuozai flautas spēlei, kā arī skanošiem dārzeņiem, kas, ar īpašu mikroshēmu saslēdzot, tiek spēlēti kā sintezators.

Šī festivāla mērķis ir atklāt un apzināt jaunus talantus un veicināt sadarbības iespējas industrijas pārstāvjiem, kā arī veicināt atpazīstamību Latvijai kā radošas, profesionālas un mūsdienīgas jaunās mūzikas rašanās vietai.

Jau šonedēļ Elizabete ir devusies koncerttūrē uz Lielbritāniju, Nīderlandi un Vāciju, kur no 20.aprīļa līdz 2.maijam viņa sniegs astoņus koncertus kopā ar multidisciplināro mākslinieci Sabīni Moori. Tūres ietvaros notiks koncerti Londonā, Kembridžā, Amsterdamā un citās pilsētās, paredzētas arī vairākas radiointervijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti