Radošie ļaudis pulcēsies mākslas piknikā Lūznavas muižā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daudzpusīgs un vēl nebijis mākslas pikniks svētdien, 24.jūlijā, risināsies Rēzeknes novada Lūznavas muižā. Uz pirmo šāda veida pasākumu visas dienas garumā aicināti ne vien dažādu žanru mākslinieki, bet arī mākslas baudītāji un vērotāji.

Tādejādi iecerēts turpināt 20. gadsimta mākslas mecenātu Kerbedzu ideju par mākslas dzīvi Lūznavas muižā. No vieniem dienā līdz vēlam vakaram tur būs iespēja piedzīvot dažādas mākslas, mūzikas, dejas, kino un garšu meistarklases un priekšnesumus. 

Virtuālajā telpā jau kādu mēnesi virmo ziņa par gaidāmo mākslas pikniku Lūznavas muižā, raisot visdažādākās asociācijas. “Nosaukums ir ļoti skaists – mākslas pikniks, kad es pirmo reizi dzirdēju šo nosaukumu, nedaudz nesapratu, kas tas varētu būt. Vai ir jāņem līdzi groziņš un vēl jāpaglezno paralēli, vai kas," savos minējumos dalās viens no mākslas piknika māksliniekiem, mūziķis Kristaps Višs.

“Muižas īpašnieki Kerbedzi muižu vasaras laikā pārveidoja par mākslinieku un radošo cilvēku rezidenci. Un mums gribējās turpināt šo ideju.

Piedāvāt kaut ko līdzīgu, jebkuram cilvēkam pārtapt par mākslinieku,” par pasākuma ideju stāsta Lūznavas muižas Kultūras un izglītības projektu vadītāja Inga Drele.

"Kas iet kopā ar mākslu? Iespējams, tās ir garšas sajūtas, iespējams, tas ir pikniks. Tāpēc nosaukums ir mākslas pikniks, kur var baudīt mākslu, pašam kļūt par mākslinieku vai vienkārši no malas to vērot un priecāties," teica Drele.

Mākslas piknika dalībnieki aicināti ierasties, līdzi ņemot groziņus un prieku baudīt un izjust mākslu. Savas dienas scenāriju katrs varēs veidot pats, domājot, vai vairāk vēlētos pakavēties radošajās darbnīcās, skatīt izstādes vai laikmetīgās dejas izrādes un performances, vai tikai klausīties mūziku un lutināt garšas kārpiņas ar visdažādāko valstu – Portugāles, Spānijas un Francijas – ēdieniem un dzērieniem.

Atmosfēras daudzveidību raksturo Inga Drele: “Varētu teikt tā, ka viss šis pasākums ir pārsteigums, tas ir eksperiments. (..)

Katrs, kas atbalstīja ar savu piedalīšanos, viņi katrs ir kaut kas īpašs. Gan džeza pārstāvji mūzikā, gan arī skaļāka mūzika, kas, iespējams, vairāk ir pazīstama, “Dzelzs vilka” izpildījumā, arī tie jaunieši, kas tikai sāk savu ceļu mūzikā. Tie paši brīvprātīgie ārzemju studenti, kas ir pieteikušies piedalīties ar savām meistarklasēm. Tas ir izaicinājums gan mums, gan viņiem.”

Pasākuma organizēšanā ir iesaistīti vismaz 50 mūziķi, 20 gleznotāji, apmēram tikpat dejotāji, neskaitāmi brīvprātīgā darba darītāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti