Ikgadējais gadatirgus «Jarmarka» šogad piedāvās mākslas kokteili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no  spilgtākajiem notikumiem vizuālajā mākslā izstāde, gadatirgus un labdarības akcija "Jarmarka" šogad norisināsies no 17. līdz 30.decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA).

Gadatirgū būs iespēja apskatīt un iegādāties vairāk nekā 300 mākslinieku darbus - gleznas, vides un interjera priekšmetus, rotas, apģērbus un dažādu citu veidu mākslas eksponātus.

Divpadsmitās "Jarmarkas" koncepts ir "Mākslas kokteilis", kas norāda uz dažādību piedāvātajā sortimentā.

Kopumā "Jarmarkā" varēs aplūkot un iegādāties vairāk nekā 10 000 mākslas vienību, ko radījuši jaunie mākslinieki un LMA pasniedzēji, kuri ir sabiedrībā jau atzīti meistari.

Kā ik gadu, arī šoreiz "Jarmarka" darbosies trīs virzienos. Izstādē mākslas cienītāji var aplūkot mākslinieku jaunākos veikumus, gadatirgū jebkuru izstādes darbu varēs iegādāties, savukārt labdarības akcija studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus izstādīt plašākai auditorijai, iegūstot papildus ienākumus studijām un materiālu iegādei, rast iespēju tikt pamanītiem un noorganizēt peronālizstādes. Daļa "Jarmarkas" ienākumu tiek ziedota LMA jūgendstila ēkas - aulas un citu telpu vēsturisko sienu gleznojumu, koka apdares un vitrāžu - restaurācijai un oriģinālās substances saglabāšanai.

Kā norāda "Jarmarkas" rīkotāji, ik gadu izdodas pārdot vairāk nekā pusi izstādītajiem mākslas darbiem, turklāt izstādes laikā ekspozīcija pastāvīgi tiek papildināta ar jauniem darbiem, kas tiek izlikti pārdoto vietā.

12 gadu laikā "Jarmarku" ir apmeklējuši aptuveni 25 000 interesentu.

"Jarmarka" LMA darbosies katru dienu no 17. līdz 30.decembrim no plkst. 11 līdz 20, izņemot 24., 25. un 26.decembri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti