Kultūras ziņas

Rīga nodod kultūras galvaspilsētas stafeti

Kultūras ziņas

Latviešu hip-hopa sacensības

Zināmi "Kilograms kultūras" balvas pretendenti

Noskaidroti visi 2014.gada balvas «Kilograms kultūras» pretendenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

18.janvārī pusnaktī noslēdzies balvas "Kilograms kultūras 2014" ceturtā ceturkšņa balsojums, līdz ar to kļuvuši zināmi visi pretendenti uz gada balvu.

Ceturtajā ceturksnī kino kategorijā visvairāk balsots par režisora Jura Kursieša spēlfilmu "Modris" (studija "Red Dot Media"), vizuālajā mākslā visvairāk balsis saņēma Miķeļa Fišera "Netaisnība" (izstāde Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā), kategorijā "Literatūra un grāmatniecība" - Paula Bankovska "18" (izdevējs "Dienas grāmata"), kategorijā "Teātris" - Justīnes Kļavas "Visas viņas grāmatas" (režisora Dmitrija Petrenko iestudējums Dailes teātra kamerzālē) un kategorijā "Mūzika" - Pētera Vaska Otrā čellkoncerta "Klātbūtne" pirmatskaņojums Lielajā ģildē Rudens kamermūzikas festivāla noslēgumā (čella solo - Sola Gabeta, "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Savukārt par 2014.gada ceturtā ceturkšņa spilgtāko pārsteigumu balsotāji atzinuši Latvijas Nacionālā teātra un "Rīgas 2014" projektu "Šengenas zonas spožums un posts" (izrādes "Noķert Rabit", "Spožums un posts”, "EiroVīzija", "Republika"), bet par ceturkšņa notikumu atzīts Rīgas kino mēnesis - Nacionālā Kino centra rīkotie Eiropas Kinoakadēmijas ceremonijas ievadpasākumi ("Riga Meetings" lekcijas, filmas un meistarklases).

Gada balvas "Kilograms kultūras" fināla balsojums sāksies 20.janvārī un tajā satiksies visu ceturkšņu (4. ceturkšņa, 3. ceturkšņa, 2. ceturkšņa, un 1. ceturkšņa) uzvarētāji.

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu izveidojuši Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio žurnālisti. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits - septiņas nominācijas, un katrā no tām izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi. Fināla balsojumā piedalās visu četru ceturkšņu uzvarētāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti