Rīta Panorāma

Kā sniegt pirmo palīdzību?

Rīta Panorāma

Intervija ar Egilu Baldzēnu

Intervija ar Ievu Rozentāli un Evu Ikstenu

Kļūs zināmi balvas «Kilograms kultūras 2016» laureāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

23. februārī plkst. 21.15 LTV1, Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 3 - "Klasika" ēterā un lsm.lv tiešraidē tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2016” pasniegšanas ceremonija, taču vēl līdz plkst. 18 katrs var pagūt publicēt savu 2016. gada notikumu kultūrā: sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram" vai "Twitter", pievienojot tekstam un foto mirkļbirku #kgkulturas. Saldas un intelektuālas balvas saņems trīs uzvarētāji. 

Jau vēstīts, ka šogad "Kilograms kultūras" ceremonijas veidotāji vēlas atskatīties uz padarīto un kopā ar balvas saņēmējiem nosvinēt šo notikumu. Tādēļ balvas visās kategorijās pasniegs iepriekšējo gadu “Kilograms kultūras” saņēmēji; arī muzikālie priekšnesumi atlasīti tematiski – skatītāji varēs tikties ar māksliniekiem, kuri iepriekšējos gados bijuši “Kilograma kultūras” laureāti, bet neizpaliks arī jauni skaņdarbi un pārsteigumi.

Inga Saksone par balvas "Kilograms kultūras" tiešraidi
00:00 / 04:00
Lejuplādēt

“Kilograma kultūras” ceremonijas vadīšana šogad būs aktiera Artūra Skrastiņa rokās, kurš saspēlēsies ar savu skatuves partneri, komponistu Kārli Lāci. Savukārt Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kultūras redakciju personības, pazīstamie un skatītāju iemīļotie raidījumu vadītāji Eva Ikstena un Edgars Raginskis intervēs balvas pretendentus, balsotājus, atbalstītājus un vērtētājus.

“Kilograms kultūras” balvas – jau labi atpazīstamā zelta statuete atsvara formā, ko veidojuši mākslinieki Kristīne Jurjāne un Ivars Miķelsons, kā arī Rietumu bankas Labdarības fonda naudas prēmija tiks piešķirtas astoņās kategorijās – "Mūzika", "Teātris", "Kino", "Literatūra", "Vizuālā māksla", "Gada pārsteigums", "Kultūras mantojums" un "Gada notikums". Kā katru gadu, arī šogad tiks piešķirta īpašā žūrijas balva.

Ceremonijas scenogrāfijā dominē medus un zelta motīvs, kas simbolizē mūsu kultūras gada sasniegumus – kultūra kā bišu stropa saimes rūpīgi vāktas un veidotas medus kāres, starp kurām izkristalizējas zelta mirkļi, zelta notikumi un personības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti