Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Valdi Keri

Intervija ar Mārtiņu Eglienu un Kasparu Dumburu

Kaislīgs mīlasstāsts jaunajā LTV daudzsēriju filmā «Saplēstā krūze»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trīs meiteņu draudzība, liktenīga mīlestība, kaislības un cerība, katru dienu dzīve viņām piespēlē jaunus pārbaudījumus un izšķirošas izvēles - kaislīgs mīlasstāsts 12 sēriju garumā jaunajā Latvijas Televīzijas (LTV) daudzsēriju filmā "Saplēstā krūze" no 13.februāra sestdienās, plkst. 21.25 LTV1 ēterā un "Replay.lv".

Jaunā LTV daudzsēriju filma "Saplēstā krūze" ir veidota pēc Alfrēda Dziļuma romānu "Saplēstā krūze" un "Vilka zobs" motīviem, taču lielāko filmas daļu veido oriģinālsaturs. No romāna "Saplēstā krūze" ņemti vien daži galvenie tēli un to attiecību līkloči, kuri filmā apaudzēti ar dažādiem notikumiem, kas ievilks skatītāju latvieša iekšējās pasaules sajūtās un vērtībās. Arī citi personāži, pateicoties to pielāgošanai kino vēstījuma specifikai, ir ieguvuši jaunas dimensijas, norāda filmas veidotāji.

Filmas centrā ir cilvēks - latvietis, kurš darīs visu, lai nosargātu savas vērtības - laimi, ģimeni, bērnu, arī īpašumus ar visdažādākajām metodēm, gan ar viltu un cietsirdību, gan ar patiesu mīlestību un atklātību. Katru epizodi caurvij dinamiska visu iespējamo emociju gamma.

LTV daudzsēriju filma "Saplēstā krūze" ir stilizācija par 20.gadsimta 30.gadiem, kas saturiski pietuvināta mūsdienām, jo filmas prioritāte nav autentiskums, bet gan cilvēciskās attiecības. Par svarīgu filmas morālo vēstījumu varētu kalpot Kristīnes Nevarauskas novērojums: "Visiem sanāk vilties, bet tas nenozīmē, ka ir jāapstājas. Droši jāiet tālāk un jātic, ka viss būs labi."

"Saplēstās krūzes" tēlos iejutušies daudzi atpazīstami aktieri - Ieva Segliņa, Kaspars Dumburs, Kristīne Nevarauska, Imants Strads, Mārtiņš Upenieks, Skaidrīte Putniņa, Kaspars Gods, Inga Misāne-Grasberga, Mārtiņš Egliens, Anete Berķe, Kristaps Ķeselis, Kārlis Freimanis un citi.

Filmas režisore ir Inta Gorodecka, scenārija autores - Gunta Kalniņa un Inta Bernova, bet filmas producente ir Baiba Saleniece.

Daudzsēriju filma "Saplēstā krūze" LTV1 ēterā skatāma no 13.februāra sestdienās plkst. 21.25, kā arī "Replay.lv".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti