Rīta Panorāma

Dabasgāzes pagaidām pietiks

Rīta Panorāma

Tiešraide no Saeimas

Intervija ar Juri Savicki

Savickis: Latvijas valdībai būtu vērts iegādāties «E.ON» akcijas «Latvijas gāzē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas valdībai būtu jāmēģina iegādāties Vācijas uzņēmuma "E.ON Ruhrgas" akcijas "Latvijas gāzē", jo tādējādi valstij būtu iespēja atrast Latvijas interesēm atbilstošāku pircēju, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja viena no „Latvijas gāzes” akcionāra „Itera Latvija” vadītājs Juris Savickis. 

Savickis pauda nožēlu par Vācijas uzņēmuma "E.ON Ruhrgas" vēlmi aiziet no „Latvijas gāzes”. Viņš saskata gan plusus, gan mīnusus tajā, ja valsts nopērk „E.ON” akcijas. Kā ieguvums būtu politiskais spiediens uz partneriem, savukārt negatīvi vērtējama „politiskā cena”, kas bieži vien ir augsta.

Ja iepriekš Savickis pauda uzskatu, ka valdībai nebūtu jāiegādājas „E.ON” akcijas "Latvijas gāzē", tad tagad pauž pretēju viedokli, jo tādā veidā valsts varēs regulēt tālāku pārdošanas procesu un izvēlēties pircēju, kas atbilsts Latvijas interesēm.

Turklāt Vācijas uzņēmuma piedāvātā cena esot laba un ilgtermiņā atmaksāsies.

Meklējot piekļuvi Inčukalna gāzes krātuvei, nesaistošos piedāvājumus par "Latvijas gāzes" daļu pirkšanu no "EO.N" iesniegušas arī divas Lietuvas kompānijas. Savickis norādīja, ka lietuvieši neesot labākie pircēji. Viņš arī noraidīja iespēju, ka sākotnēji varētu ļaut iegādāties akcijas lietuviešiem un tad ar normatīvajiem aktiem regulēt šo tirgu. Viņa ieskatā, ciešāka likumdošana var tikai sabojāt šo tirgu.

Jau ziņots, ka valdība vēl vērtē iespējas iegādāties Vācijas uzņēmumam "EO.N Ruhrgas" piederošos 47,23% AS "Latvijas gāze" akcijas. Tomēr Vācijas koncerns vēlas pārdod savas akcijas, jo nolēmis aiziet no Baltijas tirgus.

Premjerministre Laimdota Straujuma norādīja, ka  Vācijas energokompānijas „E.ON” piedāvātā cena - 220 miljoni eiro - par akcijām ir pārāk augsta

Iepriekš Savickis pauda, ka valdības iekļūšana akcionāru sastāvā novedīs pie tā, ka Krievija paaugstinās gāzes piegādes cenas Latvijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti