Embargo rietumvalstu produktiem Putins pagarina līdz 2018.gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu līdz 2017.gada 31.decembrim pagarināt embargo, kas noteikts rietumvalstu pārtikas produktiem, ziņo Meduza.io.

Pārtikas produktu embargo pagarināšanu, par ko iepriekš paziņoja Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs, nu ir apstiprinājis Putins.

Rīkojumā norādīts, ka “atsevišķu speciālo ekonomisko pasākumu” mērķis ir Krievijas drošības garantēšana.

Iepriekš Medvedevs paziņoja, ka embargo pagarināšana ļaušot ar lauksaimniecību saistītiem uzņēmumiem plānot savas investīcijas ilgākā termiņā. To esot vairākkārt prasījušas lauksaimniecības kompānijas.

Ziņots, ka pēc 2014.gada pavasarī notikušās Krimas aneksijas un karadarbības izcelšanās Ukrainas austrumos Eiropas Savienības un vairākas citas rietumvalstis ieviesa pret Krieviju dažādas sankcijas.

Vēlāk augustā Krievijas prezidents noteica embargo lauksaimniecības produktiem no tām valstīm, kas ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. Tādējādi embargo ieviests pret Eiropas Savienības valstīm, ASV, Norvēģiju, Kanādu un Austriju un attiecas uz gaļas, zivju, piena produktu un augļu ievešanu. 

Latvijā embargo sāpīgi izjuta piensaimniecības nozare, kura iepriekš daļu produkcijas pārdeva Krievijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti