Būvniecības apjoms Latvijā pērn sarucis par 1,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Būvniecības apjoms Latvijā pērn, salīdzinot ar 2014. gadu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem samazinājās par 1,2%, faktiskajās cenās veidojot 1,74 miljardus eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ēku būvniecība samazinājās par 7%, tai skaitā dzīvojamo māju – par 8,5%, bet nedzīvojamo ēku – par 6,5%. Savukārt pieauga inženierbūvju būvniecība – par 5,2%.

Lielākais pieaugums bija vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā – par 26% un ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā – par 22,7%

Ievērojams apjoma kritums pērn salīdzinājumā ar 2014. gadu bija tiltu, estakāžu un tuneļu būvniecībā – par 18,4% un maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 11,1%.

Pagājušā gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 2014. gada atbilstošo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 6,2%. Būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 500,5 miljoni eiro.

Ēku būvniecībā pērn pēdējā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošulaika posmu 2014.gadā, bija kritums par 8,5%, tai skaitā dzīvojamo māju būvniecībā par 23,4%, nedzīvojamo ēku – par 3,6%.

Inženierbūvju produkcija samazinājās par 3,9% un to ietekmēja autoceļu, ielu, ceļu, lidlauku skrejceļu un dzelzceļu būvniecības apjoma samazinājums par 12,2%, kā arī maģistrālo cauruļvadu, maģistrālo sakaru un elektropārvades līniju būvniecībā – par 9%.

Savukārt pieaugums bija ostu, ūdensceļu, dambju un citu hidrobūvju būvniecībā par 59%, vietējās nozīmes cauruļvadu un kabeļu būvniecībā par 30,5%, kā arī tiltu un tuneļu būvniecībā par 6,5%.

2015. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 5,9%, tai skaitā ēku būvniecības apjoms - par 3,2%, un inženierbūvju būvniecības apjoms - par 8%.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti