Būvniecības izmaksu līmenis gada laikā pieaudzis par 4,1%; mēneša laikā kritums par 0,2%

Būvniecības izmaksu līmenis Latvijā 2023. gada jūnijā, salīdzinot ar 2022. gada jūniju, palielinājās par 4,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Strādnieku darba samaksa pieauga par 6,7%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 5,8%, bet būvmateriālu cenas palielinājās par 2,2%.

2023. gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, būvniecības izmaksu līmenis samazinājās par 0,2%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 0,4%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas samazinājās par 0,1%, savukārt strādnieku darba samaksa palielinājās par 0,1%.

Jūnijā būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja cenu samazinājums asfaltbetonam, dolomīta šķembām, kā arī stiegrām, stiegrojuma sietiem, karkasiem. Paaugstinoša ietekme bija darba samaksas pieaugumam asfaltētājiem.

2023. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 2022. gada 2. ceturksni, būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 5,6%. Strādnieku darba samaksa pieauga par 7,8%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 6,8%, bet būvmateriālu cenas palielinājās par 4,1%.

2023. gada 2. ceturksnī, salīdzinot ar 1. ceturksni, būvniecības izmaksu līmenis samazinājās par 0,1%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 1,7%, savukārt strādnieku darba samaksa pieauga par 2,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 1,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti